Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19: Din 4 ianuarie ar trebui să avem cel puţin 20.000 de persoane vaccinate pe zi

0
793

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că, din 4 ianuarie, vor începe activitatea de vaccinare 90% dintre cele 370 de centre de vaccinare din Româna şi ar trebui să se ajungă la 20.000 de persoane vaccinate pe zi. “De luni, 4 ianuarie, activitatea va fi începută în peste 90% din cele 370 de centre de vaccinare destinate pentru personalul medical, ceea ce ar trebui să ne asigure o imagine reală a ratei de vaccinare din România. Eu cred că numărul va fi mult mai mare şi vom reuşi să acoperim într-un timp relativ scurt, cel puţin până la jumătatea lunii ianuarie, mare parte din personalul medico-social, ceea ce ne creează posibilitatea cât se poate de reală ca, din a doua jumătate a lunii ianuarie, să începem vaccinarea pentru etapa a doua din Strategia de vaccinare, începând cu vaccinarea persoanelor din căminele rezidenţiale, din centre medico-sociale. Din 4-5-6 ianuarie, ar trebui să avem cel puţin 20.000 de persoane vaccinate pe zi”, a explicat medicul Valeriu Gheorghiţă, sâmbătă seară, la Antena 3.

Din 27 decembrie 2020 și până pe 2 ianuarie 2021, ora 17:00, 13.242 de români au fost vaccinați împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech. Potrivit datelor oficiale, în urma vaccinării s-au înregistrat 27 de reacţii comune şi minore, dintre care: 4 reacţii locale cu durere la locul injectării; 23 reacţii generale (febră, cefalee, mialgii, astenie, alergii de tip urticarie). Și în Vrancea încep vaccinările luni, 4 ianuarie. Primul lot ce va fi distribuit în Vrancea va conține 975 de vaccinuri.


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentALERTĂ! Pestă porcină africană la una dintre cele mai mari ferme din Vrancea
Articolul următorStarea de alertă ar putea fi prelungită