Controale, zi și noapte, ale polițiștilor privind respectarea măsurilor de protecție și restricție

0
279

În cursul nopţii trecute, începând cu ora 23.00, poliţişti din cadrul IPJ Vrancea au desfăşurat o acţiune pe raza municipiului Focșani, pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile HG nr. 935/2020.

În cadrul acţiunii, polițiștii, alături de jandarmi și polițiști locali au verificat documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă, în intervalul orar 23.00-05.00, precum şi portul măstii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura de către persoanele persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani. Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic şi în perioada următoare pe raza întregului judeţ.

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii vrânceni împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniu, au desfăşurat acţiuni de verificare cu efective mărite pe raza întregului judeţ cu privire  la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2, la activităţile de verificare participând 271 de forţe de ordine. Astfel, au fost verificate 122 de societăți comerciale, 69 de mijloace de transport, fiind legitimate totodată peste 1500 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 129 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 16.750 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Vrancea, în colaborare cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, au desfășurat acțiuni pe raza întregului judeţ pentru verificarea legalității efectuării transportului de marfă și persoane. Acțiunea a vizat, totodată, verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 pe timpul efectuării transportului de persoane. Totodată, acţiunile sunt desfăşurate pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, siguranţa rutieră reprezentând o prioritate a activităţii poliţiştilor vrânceni.

În urma abaterilor constatate au fost aplicate 87 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 18.000 de lei, din care 13 sancţiuni fiind pentru nerespectarea masurilor de protecție individuală conform Legii nr. 55/2020. Totodată, poliţiştii au reţinut 9 permise de conducere şi au retras 4 certificate de înmatriculare, fiind constatate două infracțiuni la regimul rutier.

Exemple:

Ieri, 18 noiembrie a.c., în jurul orei 08.00, polițiștii Biroului Rutier Focșani au identificat în trafic un bărbat, de 63 de ani, din comuna Cotești, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul București, deși se afla sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,73 mg/L. Tot ieri, în jurul orei polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Gugești au depistat și oprit în trafic un bărbat de 43 de ani din comuna Slobozia Bradului, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localității de domiciliu, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri! (IPJ Vrancea)