luni, mai 27, 2024
AcasăStiri InterneControale în sectorul silvic, soldate cu amenzi și confiscări de material lemnos

Controale în sectorul silvic, soldate cu amenzi și confiscări de material lemnos

Polițiștii Biroului pentru Protectia Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Focșani, au confiscat aproximativ 190 metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 41.000 de lei şi au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 30.000 de lei, în urma unei acțiuni desfășurate pe parcursul a două zile.

În perioada 28-29 martie a.c., polițiștii Biroului pentru Protectia Fondului Forestier și Piscicol – Serviciul de Ordine Publică au organizat o acțiune pentru prevenirea şi combaterea activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos. Echipele au efectuat 32 de controale, 8 dintre acestea la depozite / instalații de prelucrare a materialelor lemnoase și 24 pe drumurile publice, fiind constatate diferite încălcări ale legislaţiei în vigoare cum ar fi diferenţe de stoc, lipsa unor cantităţi de material lemnos, expedieri fără avize de însoţire sau intrări fără documente de provenienţă.

Au fost ridicați în vederea confiscării, faptic şi valoric, 188 mc. de material lemnos, în valoare de 41200 de lei şi au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale la regimul silvic, în cuantum total de 30.000 de lei. De asemenea, polițiștii au fost prezenți în filtre instituite pe principalele artere rutiere din zonele unde au fost efectuate controalele pentru a verifica legalitatea transportului materialelor lemnoase. Acțiunea s-a desfășurat în cooperare cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Focșani. (IPJ Vrancea)


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu