sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăStiri InterneControale ANSVSA în sectorul produselor alimentare de origine nonanimală

Controale ANSVSA în sectorul produselor alimentare de origine nonanimală

În cursul lunii septembrie 2019, Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor precum şi a municipiului Bucureşti au efectuat 8.853 de controale în unităţile din industria agroalimentară care desfășoară activități în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe. Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost acordate 90 de amenzi în cuantum de 430.700 de lei. În Vrancea, inspectorii DSVSA au aplicat amenzi de 2.000 de lei pentru comercializarea şi transportul produselor de origine nonanimală fără a deţine înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor.

De asemenea în cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor şi Programului de supraveghere şi control, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise precum şi teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate. (sursa: Serviciul Comunicare și Logistică Documentară, ANSVSA)


ARTICOLE SIMILARE
spot_img
- Advertisment -

Cele mai citite

Controale ANSVSA în sectorul produselor alimentare de origine nonanimală

În cursul lunii septembrie 2019, Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor precum şi a municipiului Bucureşti au efectuat 8.853 de controale în unităţile din industria agroalimentară care desfășoară activități în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe. Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost acordate 90 de amenzi în cuantum de 430.700 de lei. În Vrancea, inspectorii DSVSA au aplicat amenzi de 2.000 de lei pentru comercializarea şi transportul produselor de origine nonanimală fără a deţine înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor.

De asemenea în cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor şi Programului de supraveghere şi control, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise precum şi teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate. (sursa: Serviciul Comunicare și Logistică Documentară, ANSVSA)

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu