Constructorul Catedralei din Focșani a dat în judecată Consiliul Județean Vrancea și Parohia Cuvioasa Parascheva

0
167

Firma General Construct a acționat în judecată Parohia Cuvioasa Parascheva, Consiliul Județean Vrancea și Primăria Focșani, într-un litigiu privind achizițiile publice de la noua catedrală a Focșaniului.

De altfel, la începutul anului Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a decis rezilierea contractului cu firma General Construct, care a lucrat în ultimii zece ani la ridicarea acestei construcții.

“Parohia se va îngriji de întocmirea unui nou caiet de sarcini şi de demararea precedurilor de licitaţie în vederea adjudecării unui nou antreprenor”, se arată în adresa trimisă de Arhiepsicopie, pe 27 ianuarie 2016, către Protoieria Focşani.

Tot atunci, preotul paroh de la Catedrală, Florentin Răuţă, a atras atenţia constructorului să nu se mai prezinte cu echipele de muncitori pe şantier.

Vă anunţăm că Parohia nu doreşte să prelungească contractul de colaborare cu firma dumneavoastră şi prin urmare considerăm reziliat contractul şi colaborarea între cele două entităţi. Drept pentru care vă rugăm să ridicaţi utilajele şi să nu vă mai prezentaţi cu echipele de muncitori la lucru pe şantier”, se arată într-o adresă trimisă constructorului de preotul paroh Florentin Răuţă.