Consiliul Superior al Magistraturii are o nouă conducere

0
10
Membrii Consiliului Superior al Magistraturii și-au ales astăzi conducerea pentru anul în curs. Judecătorul Mircea Aron a fost ales președinte, iar procurorul Luminița Palade a obținut postul de vicepreședinte. Ambii au fost unici candidaţi pe funcţiile respective. Mircea Aron îl înlocuiește în funcție pe judecătorul Marius Tudose, iar Luminița Palade îl înlocuiește pe procurorul Bogdan Gabor. Noul președinte este membru CSM din anul 2010. Mircea Aron a activat mai întâi ca procuror, iar din 1992 este judecător.
MARCO_300_250El a ajuns în CSM din poziția de judecător al Înaltei Curți de Casație și Justiție. Noul vicepreședinte a ajuns în CSM în anul 2013, până atunci fiind în conducerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București. Luminița Palade a lucrat un an ca inspector în cadrul Corpului de Control al Ministerului Justiției, în mandatul lui Cătălin Predoiu.
Consiliul Superior al Magistraturii este alcătuit din 9 judecători și 5 procurori, aleși de colegii lor pentru un mandat de 6 ani. La aceștia se adaugă 2 reprezentanți ai societății civile, desemnați de Senat, și 3 membri de drept: ministrul Justiției, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție și procurorul general al României.