Consiliul Județean Vrancea a semnat contractul de delegare a serviciului de gestionare a deșeurilor din județ cu o firmă de salubritate

0
202

După circa 16 ani, proiectul Serviciului de Management Integrat al Deșeurilor din Vrancea se apropie de final. Astăzi a fost semnat contractul de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare, între președintele Consiliului Județean Vrancea și directorul general al firmei care a câștigat licitația publică. Firma câștigătoare a licitației, care a preluat acest serviciu – Eco Sud SA -, va opera Centrul de Management Integrat al Deșeurilor Haret, adică stația de sortare, de compostare și depozitare, precum și stațiile de transfer pentru deșeurile municipale si cele similare Focșani, Adjud, Vidra și Gugești.

”După 15 ani de la startul proiectului, semnăm astăzi un contract care va pune Vrancea pe un alt drum în ceea ce privește deșeurile. Creăm premizele unor avantaje pentru vrânceni, în condițiile în care deșeurile nu vor mai fi duse la gropi de gunoi din afara județului. Ne dorim o colaborare foarte bună cu UAT-urile din Vrancea, scopul fiind acela de a asigura servicii de calitate la prețuri rezonabile. Avem în vedere și protejarea mediului, prin acțiunile de reciclare selectivă a deșeurilor”, a afirmat președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma.

Astfel, în județul Vrancea vor fi asigurate pentru locuitorii județului Vrancea servicii de depozitare a deșeurilor menajere, dar și servicii de sortare, compostare și valorificare, în conformitate cu directivele europene și normele legislative naționale.

Centrul de Management Integrat al deșeurilor Haret deservește două municipii (Focșani și Adjud), trei orașe (Odobești, Panciu, Mărășești), 68 de comune și 331 de sate, cu peste 320.000 de locuitori.