Consiliul Județean se împrumută de la stat cu zece milioane de euro

0
582

În ședința aleșilor județeni de marți, 24 noiembrie, aceștia trebuie să voteze un proiect privind contractarea unui împrumut de la Ministerul finanțelor Publice, în valoare de 42 de milioane de lei.

Reprezentanții C.J. motivează acest împrumut prin faptul că este nevoie de prefinanțarea a trei proiecte finanțare din fonduri europene nerambursabile, respectiv Sistemul de management Integrat al Deșeurilor, care are nevoie de 25 de milioane de lei, Amenajarea Crângului Petrești-16 milioane de lei și Înființarea și dotarea bazelor de salvamont Nistorești, Păulești și reabilitarea vilei Rucăr de la Soveja-un milion de lei. Împrumutul de la Ministerul Finanțelor are o dobândă Robor la 3 luni, plus o marjă de 3 puncte procentuale care va rămâne fixă pe toată perioada împrumutului.

“Deoarece suma solicitată pentru împrumut va fi utilizată pentru prefinanțare proiecte cu finanțare externă, propunem ca pe măsura încasării sumelor de la finanțatorii externi sau bugetul statului să restituim împrumutul anticipat”, precizează directorul economic Dumitru Diță în raportul înaintat consilierilor.


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a>

<!-- /96038750/Vrancea24/Billboard -->
<div id='div-gpt-ad-1674821856114-0' style='min-width: 300px; min-height: 90px;'>
 <script>
  googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1674821856114-0'); });
 </script>
</div></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentVIDEO Primăria cheltuieşte mii de euro pe arderea cadavrelor câinilor de la Padoc. Unde se duc banii de hrană?
Articolul următorGALERIE FOTO Prima ninsoare în Vrancea