vineri, mai 3, 2024
AcasăEconomicConsiliul Concurenței spune că prețurile medii ale alimentelor de bază au scăzut...

Consiliul Concurenței spune că prețurile medii ale alimentelor de bază au scăzut semnificativ

Prețurile medii ale alimentelor de bază vizate de ordonanța privind plafonarea adaosurilor
comerciale au scăzut cu până la 43% în prima săptămână din luna august comparativ cu luna
iunie în marile rețele comerciale, conform datelor analizate de Consiliul Concurenței. Astfel, față de luna iunie, în prima săptămână din august, cele mai mari scăderi de prețuri s-au înregistrat la fructe și legume: prețul roșiilor a scăzut cu aproape 44%, în timp ce strugurii
costă mai puțin cu circa 38%, iar ardeii, cu 32%. Reduceri de preț au fost înregistrate și la
cartofi, ceapă, prune, pepene și morcovi. „Pe măsură ce trece timpul, reducerile la alimente sunt mai răspândite, întrucât stocurile vechi, achiziționate la prețuri mai mari se epuizează. Sunt convins că în perioada următoare va crește numărul magazinelor în care vom vedea reduceri ale prețurilor alimentelor de bază”, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.
Prețul mediu al brânzei telemea a scăzut cu aproape 13%, în timp ce iaurtul este mai ieftin cu
9%, iar laptele cu 7,8%, acesta fiind în continuare vizat de acordul voluntar între retaileri și
procesatori, în urma căruia s-a redus prețul cu circa 20%, începând din luna mai. Celelalte produse care se regăsesc în coșul de bază, precum uleiul, ouăle, zahărul și mălaiul au înregistrat și ele reduceri de preț. În ceea ce privește carnea, prețul mediu al tacâmurilor de pui s-a redus cu aproape 10%, cel al aripilor de pui, cu 6% și al puiului grill (întreg) cu aproape 4%. În ceea ce privește carnea de porc, prețul mediu pentru carnea de lucru a scăzut cu 1,8%, iar prețul mediu pentru spată de porc a înregistrat o ușoară creștere de 1,4%. (comunicat, Consiliul Concurenței / detalii AICI)


ARTICOLE SIMILARE
spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

Consiliul Concurenței spune că prețurile medii ale alimentelor de bază au scăzut semnificativ

Prețurile medii ale alimentelor de bază vizate de ordonanța privind plafonarea adaosurilor
comerciale au scăzut cu până la 43% în prima săptămână din luna august comparativ cu luna
iunie în marile rețele comerciale, conform datelor analizate de Consiliul Concurenței. Astfel, față de luna iunie, în prima săptămână din august, cele mai mari scăderi de prețuri s-au înregistrat la fructe și legume: prețul roșiilor a scăzut cu aproape 44%, în timp ce strugurii
costă mai puțin cu circa 38%, iar ardeii, cu 32%. Reduceri de preț au fost înregistrate și la
cartofi, ceapă, prune, pepene și morcovi. „Pe măsură ce trece timpul, reducerile la alimente sunt mai răspândite, întrucât stocurile vechi, achiziționate la prețuri mai mari se epuizează. Sunt convins că în perioada următoare va crește numărul magazinelor în care vom vedea reduceri ale prețurilor alimentelor de bază”, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.
Prețul mediu al brânzei telemea a scăzut cu aproape 13%, în timp ce iaurtul este mai ieftin cu
9%, iar laptele cu 7,8%, acesta fiind în continuare vizat de acordul voluntar între retaileri și
procesatori, în urma căruia s-a redus prețul cu circa 20%, începând din luna mai. Celelalte produse care se regăsesc în coșul de bază, precum uleiul, ouăle, zahărul și mălaiul au înregistrat și ele reduceri de preț. În ceea ce privește carnea, prețul mediu al tacâmurilor de pui s-a redus cu aproape 10%, cel al aripilor de pui, cu 6% și al puiului grill (întreg) cu aproape 4%. În ceea ce privește carnea de porc, prețul mediu pentru carnea de lucru a scăzut cu 1,8%, iar prețul mediu pentru spată de porc a înregistrat o ușoară creștere de 1,4%. (comunicat, Consiliul Concurenței / detalii AICI)

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu