Consilierul local Costel Bârsan: S-a încercat mituirea mea cu o sumă cu 5 zerouri, în euro, pentru a vota un proiect de 16 milioane de euro

0
16
Consilierul local Costel Bârsan, membru UNPR, a declarat, într-o conferință de presă, că s-a încercat mituirea sa pentru a vota un proiect de hotărâre al CL Focșani, pentru aprobarea unui proiect de extindere a rețelei de distribuție a energiei termice, în valoare de 16 milioane de euro, din fonduri europene. Fără să dea nume, consilierul susține că propunerea a vizat o sumă în euro, cu 5 zerouri. ”Nu vă pot spune nume dar vă spun sincer că nu mint. Am refuzat propunerea, așa cum am refuzat și alte propuneri. Eu nu pot fi șantajat, amenințat, cumpărat sau mituit. Eu nu am interese personale în postul de consilier local, eu susțin numai interesele focșănenilor”, a afirmat consilierul local.
Este cunoscut faptul că relațiile dintre primarul Misăilă și majoritatea politică din Consiliul Local Focșani, pe de o parte, și consilierul Costel Bârsan, de cealaltă parte, sunt tensionate și, de multe ori, discuțiile din ședințele CL Focșani au fost aprinse între cele două părți. Mai mult, în cadrul unor emisiuni televizate, primarul Cristi Misăilă l-a acuzat pe consilierul Bârsan că ar avea anumite interese personale în Focșani, că ar viza funcții importante (precum director la CUP Focșani) sau că e supărat de faptul că n-a primit loc de parcare în fața sediului firmei sale. ”Eu nu am nevoie de loc de parcare, este o minciună. Eu am, deja, două locuri de parcare în spatele sediului firmei. Este o nouă minciună la adresa mea pentru că, așa cum v-am spus, nu accept să fiu cumpărat sau șantajat. Mi s-au oferit funcții importante, inclusiv cea de viceprimar, dar am refuzat de fiecare dată. Nu mă interesează o funcție publică”, a precizat consilierul Costel Bârsan. El a mai spus că nu a depus plângere penală până acum din cauză că discuția privind suma respectivă de bani a avut loc între 4 ochi, fără martori și fără înregistrări.