Consilierul liberal Ovidiu Burdușa acuză ”disprețul” PSD față de Diaspora

0
203

Disprețul PSD față de Diaspora nu are limite! Nici la grosimea obrazului guvernanților și nici la sume de cheltuit aiurea.

În perioada 4-8 septembrie, Ministerul Românilor de Pretutindeni va organiza la București, evident într-o locație luxoasă, o întâlnire cu reprezentanții asociațiilor din Diaspora. Pentru acest eveniment se vor cheltui nu mai puțin de 150.000 euro, din bani publici, care se vor duce pe cazare, masa, transport, etc. Suma este alocată pentru o sută de persoane, deci, pentru fiecare invitat se alocă în jur de 1.500 euro!
După ce Ministerul Românilor de Pretutindeni din Guvernul Dăncilă s-a făcut de râs la Focșani, la evenimentul co-organizat de CJ Vrancea și dedicat Diasporei, la care a participat un SINGUR diasporean, acum, în prag de alegeri prezidențiale, probabil va trebui să se tragă niște concluzii și să se facă niște sugestii… electorale. Cum oare se gândesc guvernanții PSD că problemele Diasporei se pot discuta fără românii care muncesc și trăiesc în afară? Cum cred pesediștii că mituind niște reprezentanți ai Diasporei cu cazare luxoasă ar putea avea trecere în rândul oamenilor liberi din afară, cei izgoniți din România de politicile dușmănoase ale PSD? Cum cred cei din Minister că o conferință la hotel poate fi radiografia unei societăți românești aflate în declin demografic, cu o Diasporă numeroasă, dar neascultată de guvernanții pesediști. Aceiași guvernanți PSD care au ordonat gazarea și lovirea oamenilor veniți la protestul din 2018, care au batjocorit comunitățile de români din afară, numindu-i hoți și curve, și care ne umilesc la petreceri cu lăutari cântând îndemnuri jignitoare. Însă, cum PSD controlează mereu banii care se dau acestor asociații pentru diferite evenimente în Diaspora, e clar că acești reprezentanți se vor întoarce în Diaspora cu ”lumina sfântă” de la PSD. Oricum, la prezidențialele din toamnă, tot 2,41 % vor scoate. (Ovidiu Burdușa, consilier județean PNL Vrancea, plecat în Italia de ani buni, care derulează o afacere de familie în domeniul turistic la Roma)