Consilierul liberal Ana Maria Dimitriu îi va face o nouă plângere penală primarului Cristi Misăilă

0

Decizia de reziliere a contractelor de închiriere pentru 40 de chiriași ANL îi va aduce mai multe plângeri penale primarului Cristi Misăilă. Primul chiriaș ANL care a anunțat că-i va face plângere penală la Parchet este consilierul PNL Focșani Ana Maria Dimitriu. ”O să vorbesc cu fiecare dintre cei 40 de chiriași amenințați cu evacuarea. Este mai rău ca pe vremea comunismului dar le voi transmite tuturor să nu ne fie teamă de primarul Misăilă. Astăzi, eu am depus două adrese la Primărie: una prin care cer copii autentificate ale documentelor de reziliere a contractului meu de închiriere, ale somației de evacuare, borderoului cu Poșta Română privind trimiterea scrisorii cu anunțarea rezilierii contractului și ale datelor raportului Corpului de Control al primarului; prin a doua adresă am solicitat lista tuturor persoanelor ce urmează a fi evacuate. Îi transmit primarului Misăilă că noi nu putem fi evacuați din apartamentele ANL prin hotărâre administrativă ci prin hotărâre judecătorească”, a declarat Ana Maria Dimitriu în cadrul unei conferința de presă. Consilierul PNL a mai precizat că nu a subînchiriat locuința și că este la zi cu achitarea obligațiilor – chirie și utilități.

Reamintim că primarul Focșaniului a anunțat acum două zile, printr-un comunicat de presă, că va rezilia contractele de închiriere unui număr de 40 de persoane care locuiesc în apartamentele ANL. Decizia primarului nu a ajuns la destinatari, deși data documentului este 27 februarie. ”În perioada 31.10.2017 – 10.11.2017 s-au verificat toate locuinţele din blocurile ANL situate în Municipiul Focşani. În perioada 08.11.2017 – 17.11.2017 s-au verificat toate locuinţele din blocurile ANL la care nu au fost găsiţi locatarii în urma primului control efectuat. În perioada 23.11.2017 – 09.12.2017 s-au verificat toate locuinţele din blocurile ANL situate în Municipiul Focşani la care nu au fost găsiţi locatarii în urma celui de-al doilea control efectuat. Pentru locuinţele unde nu s-au găsit locatarii nici în urma celui de-al treilea control efectuat, s-au lăsat invitaţii titularilor contractelor de închiriere în vederea prezentării la sediul Primăriei Municipiului Focşani, pentru a se clarifica situaţiile locative ale apartamentelor respective. Astfel, în urma controalelor în teren și a verificării documentelor, au fost constatate încălcări repetate ale prevederilor legale în sensul subînchirierii locuințelor ANL. În consecință, în peste 40 de cazuri au fost demarate procedurile de reziliere a contractelor”, susține primarul în comunicatul de acum două zile.

Nu este prima dată când primarul Cristi Misăilă intră în conflict deschis cu Ana Maria Dimitriu. Pe lângă disputele din ședințele Consiliului Local Focșani, consilierul liberal i-a mai făcut primarului PSD o plângere penală, la sfârșitul anului trecut, în urma controalelor efectuate de angajații primăriei la garsoniera pe care Ana Maria Dimitriu o ocupă, din anul 2015, într-un bloc de pe strada Pinului.