Consilierii PNL-USR-PLUS răspund atacurilor lui Misăilă: ”Primarul municipiului Focșani refuză să plătească salariile angajaților”

0
465
Consilierii locali PNL-USR-PLUS au luat act, cu stupoare, de noile declarații făcute de primarul municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, cel care a ajuns să conteste orice propunere a majorității din Consiliul Local Focșani, informările oficiale ale Administrației Județene a Finanțelor Publice Vrancea (AJFP) și ale Instituției Prefectului. În loc să pună în aplicare soluțiile identificate de către coaliția majoritară și transmise în scris pentru deblocarea bugetului, Cristi Misăilă continuă un război pe care l-a început cu bună știință, pentru a câștiga politic duelul său de la distanță cu Marian Oprișan.
AJFP Vrancea a transmis luni, cât se poate de clar, modalitățile prin care se poate debloca situația bugetului, iar Instituția Prefectului a emis astăzi o adresă către Primăria Focșani, solicitând rezolvarea problemelor actuale legate de procesul bugetar. Mai mult, AJFP Vrancea a anunțat că din data de 8 iunie ”se va relua la Municipiul Focşani alimentarea cu cote defalcate, sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat şi cu transferuri consolidabile, urmare transmiterii Bugetului general al Municipiului Focşani atât pe suport electronic şi în format letric, în conformitate cu prevederile legale in vigoare”.
”În acest context, Primarul municipiului Focșani a transmis adresa primită de la Instituția Prefectului către secretarul municipiului, solicitându-i ca împreună cu consilierii locali să identifice și să înainteze măsurile legate de procesul bugetar. Ce nu spune Misăilă este faptul că el are posibilitatea să facă singur virările de credite bugetare în aliniatele unde execuția bugetară este mai mică decât suma alocată în interiorul capitolelor, neavând nevoie de intervenția Consiliului Local. Misăilă poate debloca singur situația, dar nu dorește acest lucru. În loc să pună în aplicare asta, el a trimis presei un nou comunicat războinic în care face ceea ce știe cel mai bine: dezinformează, atacă nefondat și întreține o stare conflictuală în detrimentul cetățenilor municipiului Focșani”, au declarat Ana-Maria Dimitriu, viceprimar PNL, și Victor Dumitru, consilier local PNL.
Așa cum a precizat Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vrancea, în conformitate cu prevederile art. 22 alin. (1) din Legea 273/2006 privind finanţele publice locale cu modificările şi completările ulterioare, „Ordonatorii principali de credite repartizează creditele bugetare aprobate prin bugetele locale, pentru bugetul propriu şi pentru bugetele instituţiilor publice subordonate, ai căror conducători sunt ordonatori secundari sau terţiari de credite, după caz, şi aprobă efectuarea cheltuielilor din bugetele proprii, cu respectarea dispoziţiilor legale”.
Consilierii PNL-USR-PLUS îi solicită, din nou, primarului să ia măsuri de urgență pentru a nu fi afectați, până la urmă, toți cetățenii municipiului Focșani, prin demersurile sale distructive. (comunicat – grupul de consilieri PNL-USR-PLUS din Consiliul Local Focșani)