Consilierii locali PNL și USR-PLUS răspund la scrisoarea deschisă a primarului Cristi Misăilă

0
595
Constatăm că domnul primar Misăilă, primar la al 2-lea mandat, se erijează ca reprezentant al speciei primarilor PSD, performanți și dedicați, care vor dar nu sunt lăsați să muncească.
Despre performanțele dumnealui din primul mandat lăsăm să vorbească singure gropile din asfaltul recent turnat, curățenia precară a municipiului, nivelul ridicat de poluare, organigrama plină ochi a primăriei, lista stufoasă de proiecte, scrise doar cu titlu de prezentare dar fără documentația aferentă, creditele cu care a împovărat focșănenii pe următorii foarte mulți ani, pentru a putea acorda contracte umflate firmelor de casă.
Investițiile europene cu care se laudă Misăilă fac parte din programul impus de UE pentru dezvoltarea urbană a României, respectiv Programul de Reabilitare a sistemului de termoficare urbană, etapa II, bani care până în prezent, în cea mai mare parte, au fost direcționați către înlocuirea conductelor subterane și către reabilitarea energetică a două unități școlare, respectiv Șc. Ion Basgan și Șc. Duiliu Zamfirescu.
În rest, primăria Focșani funcționează doar pe modulul creditare. Cum este, de exemplu, refacerea parcului Bălcescu, în valoare de peste 2 milioane de euro, sursa de finanțare: 100% credit bancar. Pe lângă faptul că nu este în stare să obțină bani europeni prin efort propriu, ci doar cei care sunt impuși de către UE, mai apare și aspectul sumei uriașe alocate pentru refacerea unui parc de dimensiuni modeste, fără construirea unui brand, fără dezvoltarea unei culturi originale, fără să devină o atracție turistică prin care să ne promovăm. Exact așa putem descrie activitatea lui Misăilă de până acum: fără pic de viziune, fără personalitate, doar o cârpeală cu lucruri colorate, de proastă calitate și cu costuri exagerate. Tipic PSD.
Și tot în bunul obicei al PSD, dumnealui începe să arate cu degetul și să caute vinovați în toate direcțiile, chiar și în propria-i curte. Faptul că în Consiliul Local are în sfârșit o opoziție reală prin consilierii PNL USR PLUS, care nu pot aproba cu ochii închiși bugete nerealiste și planuri fanteziste, îl deranjează maxim pe domnul primar, care începe să tune și să fulgere, să trimită în stânga și în dreapta scrisori deschise și lacrimogene, a căror unic scop este cel electoral. Nu de dragul comunității plânge Misăilă, comunitatea poate să aștepte așa cum a așteptat până în prag de alegeri asfaltările promise, refacerea parcurilor sau reabilitarea școlilor. Plânge pentru că trebuie să se facă auzit și să devină un candidat cât mai eligibil la apropiatele alegeri interne PSD, astfel încât să aibă în mână pâinea și cuțitul partidului.
Dacă l-ar interesa comunitatea, ar face o echipă unită cu viceprimarii PNL și USR PLUS Focșani, nu s-ar mai juca cu atribuțiile acestora, pe care le acordă, apoi le retrage, apoi le transferă ca un adevărat și competent manager, care nici după 4 ani și jumătate de mandat nu se pricepe să delege sarcini. Îi mulțumim pentru spectacol domnului Misăilă, dar îl așteptăm cât mai repede să se pună în mod real în slujba comunității, prin cinste, profesionalism și spirit de echipă și să țină cont că acestea sunt principii nenegociabile pentru consilierii PNL USR PLUS Focșani. (comunicat PNL, USR-PLUS Focșani)