Consilierii locali Ana Maria Dimitriu și Costel Bîrsan, jigniți de primarul Misăilă în ședința comisiei de buget

0
207

O nouă dispută între primarul Focșaniului, Cristi Misăilă, și consilierii locali din opoziție. În această după-amiază au avut loc ședințele comisiilor de specialitate ale Consiliului Local Focșani, în care s-au dezbătut proiectele ordinii de zi a ședinței ordinare a CL Focșani, de miercuri, 12 decembrie. Se pare că edilul șef și-a pierdut, din nou, cumpătul și ar fi depășit limita în disputa verbală cu Ana Maria Dimitriu, consilier PNL. Ana Maria Dimitriu i-a cerut primarului să înceteze cu jignirile, însă acest lucru nu s-a întâmplat. ”Primarul Cristi Misăilă nu are cei șapte ani de acasă și dă dovadă de lipsă de eleganță în limbaj și comportament! Am rămas pur și simplu șocată în această după-amiază, la ședințele comisiilor de specialitate reunite ale Consiliului Local Focșani când, în loc să dezbatem constructiv proiectele pe ordinea de zi, primarul Misăilă a găsit de cuviință să se comporte ca un bădăran, adresându-mi injurii mie, colegilor din PNL și colegului nostru consilier Costel Bârsan. Furia în limbaj a lui Misăilă nu poate fi redată pe hârtie, agresivitatea acestuia fiind pur și simplu șocantă pentru mine. Este inacceptabil ca pentru un ales într-o funcție publică, pentru un primar, să se coboare la nivel de mahala și să dovedească că, atunci când nu are argumente și este ferit de ochii presei, să răbufnească într-un stil golănesc de neacceptat. Misăilă a transformat relația cu noi, consilierii PNL, și în special cu mine, care îndrăznesc să îi atrag atenția acolo unde greșește, într-un război suburban, dând dovadă, aproape de fiecare dată că nu are cei șapte ani de acasă și de o totală lipsă de educație! Pentru toate injuriile și amenințările pe care mi le-a adresat, pentru agresiunea de limbaj de care dă dovadă de fiecare dată la adresa mea, îmi rezerv dreptul a mă adresa instanței!”, a anunțat Ana Maria Dimitriu, pe Facebook.

Consilierul UNPR Costel Bîrsan i-a luat apărarea colegei sale de consiliu, însă acest lucru l-a supărat și mai tare pe primar, care i s-a adresat în același stil. ”Am rămas neplăcut surprins de limbajul grosolan folosit de primarul municipiului Focșani la adresa unei consiliere, unei femei. I-am luat apărarea și i-am atras atenția primarului cu privire la limbajul folosit și atunci m-a jignit în mod grosolan, cu injurii la adresa mamei mele, care nu pot fi reproduse. Nu înțeleg de unde această ură a primarului față de consilierii opoziției”, ne-a declarat consilierul UNPR. Din cauza limbajului primarului Misăilă, Ana Maria Dimitriu, Costel Bîrsan și ceilalți consilieri PNL au părăsit sala unde se desfășurau ședințele comisiilor de specialitate.

Nu este prima dată când se iscă discuții aprinse și chiar contondente în Consiliul Local Focșani, între consilierii opoziției, de o parte, și primarul Misăilă și consilierii puterii, de cealaltă parte. Se pare, însă, că astăzi s-au depășit limitele, atitudinea lui primarului surprinzându-i neplăcut și pe consilierii din majoritatea politică.