Consilierii liberali nu vor vota desființarea Ateneului Popular ”Mr. Gh. Pastia”

0

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Focșani de marți, 28 noiembrie, se va afla, din nou, proiectul de hotărâre privind înființarea unui Centru Cultural al municipiului Focșani. Acest proiect prevede, printre altele, desființarea Ateneului Popular și reorganizarea corului Pastorala. Așa cum au făcut la precedentele ședințe, consilierii PNL spun că nu vor vota acest proiect care ar avea nevoie de două treimi din voturile consilierilor locali. ”Primarul Cristi Misăilă e consecvent și vrea să desființeze Ateneul Popular. De ce? Dacă se aprobă proiectul primarului și corul Pastorala va avea de suferit. Noi vom vota împotrivă. Mai sunt proiecte pe ordinea de zi care necesită două treimi din voturi dar nu ne-am decis încă. Vom discuta și vom hotărî cum votăm până la ședință”, a declarat consilierul local PNL Focșani, Nicu Tănase.

Liberalii îl mai acuză pe primar că spoliază focșănenii prin introducerea a tot felul de taxe, așa cum este proiectul privind taxa pe habitat. ”Taxa pe habitat pe care o propune primarul este, de fapt, o suprataxă. Focșănenii plătesc, deja, taxe și impozite, de ce să mai plătească o nouă taxă? Noi nu vom vota proiectul privind instituirea acestei taxe de habitat”, a mai spus consilierul liberal. ”Primarul nu este ales să instituie taxe ci să găsească soluții pentru bunul mers al administrației locale, al comunității. Ce vină au focșănenii că sunt conduși de oameni care nu cunosc administrația publică?”, a completat președintele PNL Vrancea, Cătălin Toma.

Reamintim că primarul Focșaniului vrea să introducă o taxă de habitat de 6 lei, pe lună, pentru fiecare cetățean al municipiului și de 10 lei, pe lună, în cazul persoanelor juridice, pentru fiecare angajat. Proiectul ar urma să fie dezbătut într-o ședință a Consiliului Local Focșani de luna viitoare. Primarul Cristi Misăilă susține că are nevoie de acești bani pentru a plăti serviciile de salubrizare și de deszăpezire.