Confiscări de lemne și amenzi în sectorul delictelor silvice

0

În perioada 6-9 februarie a.c., poliţiştii vrânceni au desfăşurat acțiuni pentru prevenirea şi combaterea delictelor în domeniul silvic. În urma a 9 controale la depozitele de material lemnos, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale conform Legii nr. 171/2010, fiind confiscaţi 124,31 m.c. material lemnos, din care 45,99 m.c. valoric.

Polițiștii Serviciul de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice au desfășurat o acţiune pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, precum şi pentru prevenirea şi combaterea sustragerii şi valorificării ilegale de material lemnos sau a altor fapte cauzatoare de prejudicii patrimoniului silvic. Au fost efectuate 9 controale la depozitele de material lemnos iar pentru neregulile constatate au fost aplicate sancțiuni în valoare totală de 11.000 lei. Valoarea totală a materialului lemnos a fost de 31.077 lei.

Polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice împreună cu cei ai Secţiei 9 Poliţie Rurală Odobeşti au fost sprijiniți de specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Focşani. Totodată, în perioada 6-9 februarie a.c., polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Tulnici au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice pe raza comunelor Tulnici, Negrilești și Păulești. Astfel, în urma a cinci controale, au fost constatate 11 infracțiuni dintre care 8 infracțiuni prevăzute de Legea 46/2008 M și 3 infracțiuni prevăzute de Codul Penal. (IPJ Vrancea)