AcasăComuna meaNARUJAConfiscări de lemne, amenzi și dosare penale în urma unor controale în...

Confiscări de lemne, amenzi și dosare penale în urma unor controale în sectorul silvic

În perioada 15-17 februarie a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Vidra și ai posturilor de poliție coordonate, cu sprijinul specialiștilor silvici din cadrul Gărzii Forestiere Focșani, Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură – Baza Experimentală Vidra, Ocoalelor Silvice Focșani, Năruja, Zăbala Nereju și Unirea Nereju au desfășurat o acțiune pentru respectarea prevederilor legale în domeniul circulației, depozitării și prelucrării materialelor lemnoase. Acțiunea a vizat, totodată, asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă în comunele Vidra, Valea-Sării, Năruja, Nistorești, Paltin, Spulber și Nereju.

În urma a 92 de controale efectuate, au fost verificate 18 societăți de profil, fiind legitimate peste 100 de persoane. Pe parcursul activităților, polițiștii au constatat 2 infracțiuni iar în urma neregulilor descoperite, au aplicat 52 de sancţiuni contravenţionale în cuantum de peste 55.500 de lei. Ca măsură complementară, au fost confiscaţi aproximativ 200 de m.c. material lemnos, în valoare de peste 87.000 de lei.

Poliţiştii atrag atenţia asupra respectării legislaţiei în domeniul silvic, acţiuni şi controale în vederea celor care comit delicte silvice urmând a fi desfăşurate şi în perioada următoare în vederea identificării şi tragerii la răspundere a celor care încalcă normele în vigoare. (IPJ Vrancea)

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu