Concurenți și voluntari, așteptați să se înscrie la Festivalul de Teatru Tânăr ”Ora de Teatru”

0
1170

În perioada 07 / 11 septembrie 2022, va avea loc cea de a IV a ediție a Festivalului de Teatru Tânăr „Ora de Teatru”, eveniment ce se va derula sub deviza “Festival de teatru, carte și muzică bună”, dedicată Zilei internaţionale pentru alfabetizare din 08 septembrie. Implicați în acest proiect sunt: elevii din școlile gimnaziale și liceele din județul Vrancea: Focșani, Adjud, Mărășești, Odobești, Panciu, Pufești, Soveja, Vidra și Vizantea Livezi, precum și din alte localități din România și diaspora; copii și tineri diagnosticați cu autism, copii hipoacuzici și elevii instituționalizați împreună cu însoțitorii lor. Festivalul aduce cultura în comunitățile din județul Vrancea din mediul rural și urban prin educație nonformală, terapie prin teatru și târg de carte.

Complexul turistic Zaga Zaga Sat, din Delta Siretului, va găzdui în acest an festivalul dăruindu-i din liniștea și frumusețea lui, departe de agitația și zgomotul orașelor. Ediția acestui an oferă publicului și participanților posibilitatea de a se bucura în Delta Siretului, de spectacole de teatru, coregrafie și muzică, expoziții de fotografie, scenografie și pictură, filme de scurt metraj, ateliere de teatru și relaționare, ateliere de gândire critică și inteligență emoțională, întâlniri cu personalități din teatru și mediul cultural, colocvii vocaționale, dar și participarea la târgul de carte, toate în aer liber.

Trupele de teatru, formate din liceeni, din țară și diaspora, pot participa la secțiunea spectacole în festival completând, până la data de 07 august 2022, aplicația destinată lor https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdy6mr5zAdmQC2qv3Qbh8yQKdHiXKerfjsnAceIowEIzeV1kA/viewform. Pentru a avea acces, fiecare trupă trebuie să îndeplinească următoarele condiții: distribuția spectacolelor să fie formată din liceeni care au vârsta între 14/19 ani; trupele să își desfășoare activitatea pe lângă una din următoarele instituții: liceu, colegiu, grup școlar, casa de cultură, asociație, fundație, școli populare de artă sau alte așezăminte de cultură; durata spectacolului să fie minim 40 minute și maxim 60 minute, iar montarea și demontarea să nu depășească, fiecare, maxim 15 minute; spectacolul să nu conțină un limbaj neadecvat, trivial, discursuri instigatoare la ură, discriminatorii sau care încurajează violența; spectacolele să fie montate în limba română; trupele să aibă minim 2 persoane și maxim 13 persoane în distribuție și echipa tehnică; trupa să fie însoțită de un coordonator major; să se pună la dispoziția organizatorilor o filmare din spectacol, de maxim 15 minute. Selecția trupelor de liceeni se va face, în perioada 08 / 13 august 2022, de un juriu desemnat pentru preselecție. Liceenii din Vrancea: Focșani, Adjud, Mărășești, Odobești, Panciu și Vidra se pot înscrie la atelierele din aceste localități fie adresându-se partenerilor din aceste localități, fie pot completa, până pe data de 07 august 2022, aplicația https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdZZ96vX1A8beqI_iAofznksF3qRm3rtau8RNpFlePnEnm-EA/viewform. Fiindcă întotdeauna un eveniment bine organizat nu se poate realiza decât cu sprijinul persoanelor care au abilitățile necesare și care oferă din energia și timpul lor  altor semeni., punem la dispoziția persoanelor interesate aplicația dedicată voluntarilor. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeujr5tBIxf5_74AT_nI56ujD9thcQoKzYJfJQRYoK3hTsbwg/viewform. Pentru a aplica ca voluntar este necesar ca să aveți vârsta între 14/25 ani; existența de abilități; disponibilitate; motivație.

Elevii, de la nivelul gimnazial, din Adjud, Pufești, Soveja, Vidra și Vizantea Livezi, pentru a participa la atelierele de teatru, care vor fi realizate în localitățile respective, se pot adresa partenerilor noștri de proiect, pentru a se înscrie. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, în calitate de partener al proiectului, va oferi posibilitatea copiilor diagnosticați cu autism și al celor instituționalizați, interesați de o nouă experiență sau de continuarea a celei avute în anii precedenți, să se înscrie la atelierele de teatru realizate în locațiile acestei instituții. Atelierele pentru copii hipoacuzici se realizează în locația Centrului Școlar pentru Educatie Incluzivă „Elena Doamna” Focşani. Acesta în calitate de partener al proiectului oferă copiilor înscriși la cursurile sale oportunitatea de noi experiențe prin participarea la atelierele de teatru sau de a fi din nou alături de formatorii proiectului. Înscrierea la atelierele de teatru se va realiza la această instituție.

Orice instituție școlară, din județul Vrancea, interesată de a oferi elevilor oportunitatea de a-și petrece timpul liber prin participarea la atelierele de teatru oferite de organizatorii proiectului, se poate adresa asociației noastre și în limita resurselor financiare și umane existente vom desfășura atelierele și în alte localități / locații decât cele anunțate inițial. (sursa: Asociația Protha)


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a>

</div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentDouă milioane de euro pentru modernizarea instalațiilor electrice și de ventilație de la Spitalul Municipal Adjud
Articolul următorO junioară de la Estera Țifești, în lotul multiplei campioane a României la fotbal feminin