Concurență mare pentru construirea primului tronson din Autostrada Moldovei: 39 de oferte la licitație

0
800
Astăzi au fost depuse 39 de oferte la licitația pentru construirea primului tronson din Autostrada A7 Ploiești (Dumbrava)-Buzău. S-au depus 13 oferte pentru lotul I Dumbrava-Mizil, 12 pentru lotul II Mizil-Spătaru și 14 pentru lotul III Spătaru-Buzău. Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, susține că s-a implicat în urgentarea procedurilor birocratice legate de autostrada care va lega Muntenia și Moldova precum și în includerea acestui proiect de infrastructură în finanțarea PNRR.
”Ce am făcut concret în acest an împreună cu echipa mea pentru Autostrada A7:
– am obținut includerea proiectului până la Pașcani în PNRR, securizând astfel finanțarea viitoarelor lucrări;
am finalizat studiul de fezabilitate, am obținut avizele, acordul de mediu, am realizat exproprierile și am licitat la începutul verii primul sector Ploiești-Buzău;
am lăsat celelalte sectoare din PNRR într-un stadiu avansat, cu studii de teren în fază finală, studiile de fezabilitate și proiectele tehnice predate și în diverse etape de aprobare, procedurile de mediu în linie dreaptă, în grafic pentru lansarea licitațiilor de lucrări și pentru aceste sectoare;
am aprobat traseul și am dat drumul la investigațiile detaliate de teren pe celelalte sectoare Pașcani-Suceava-Siret. Ne-am asigurat în aceste 259 de zile de mandat că proiectul autostrăzii A7 va fi unul modern, proiectat la standarde de secol 21 și prietenos cu mediul. Mă aștept ca evaluarea ofertelor depuse astăzi să se desfășoare extrem de rapid și să avem un câștigător până la finalul anului.”, a scris fostul ministru pe Facebook.
Sectorul Ploiești-Buzău al autostrăzii A7 are o lungime de 63 km și cuprinde, printre altele, 6 noduri rutiere, 160 de ha de perdele forestiere, 42 de poduri și pasaje, 4 spații de servicii moderne, dotate și cu stații de încărcare electrice.