Comuna Răstoaca și primarul liberal David Chiriță, un parteneriat de succes

0
100

Primarul David Chiriță este susținut de PNL pentru obținerea unui nou mandat în fruntea administrației locale din comuna Răstoaca. Nici nu se putea altfel, din moment ce, în mandatul 2016-2020, comuna Răstoaca a cunoscut o dezvoltare fără precedent. Proiectele de modernizare vor continua, scopul echipei conduse de David Chiriță fiind atragerea de fonduri europene pentru asigurarea calității vieții cetățenilor. ”Principalele noastre obiective pentru perioada 2020-2024 sunt legate de înființarea rețelei de canalizare în lungime de 10 km, pentru 25 de străzi din comună, construirea de rigole betonate în zonele inundabile, asfaltarea altor 14 străzi din localitate, construirea de piste de biciclete și trotuare pe drumul principal, introducerea gazelor naturale, modernizarea sistemului de iluminat stradal, intabularea drumurilor de exploatație agricolă, dar și construirea unei săli de sport. Pentru toate aceste proiecte au fost depuse documentele necesare, fiind deja aprobate de Compania Națională de Investiții (CNI)”, a precizat primarul David Chiriță. O investiție așteptată de locuitorii din Răstoaca este alimentarea comunei cu gaze naturale. Primarul Chiriță a depus un proiect, în acest sens, la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

În perioada imediat următoare se va realiza obiectivul “Înființare rețea de canalizare în lungime de 10 Km în comuna Răstoaca, Județul Vrancea”. În acest sens, au fost depuse toate documentele necesare la Compania Națională de Investiții. Vor fi 25 de străzi ce vor beneficia de canalizare în urma eforturilor depuse de administrația locală. Este binecunoscut faptul că localitatea Răstoaca a fost afectată de inundații în anii 2005 și 2014 și, de fiecare dată, cetățenii comunei au avut de suferit de pe urma revărsării apelor. Pentru a evita astfel de probleme este nevoie de construirea de rigole betonate și de lucrări de asfaltare. În luna februarie 2020, primarul liberal David Chiriță a depus la Compania Națională de Investiții documentele pentru demararea lucrărilor. Obiectivul “Lucrări de Asfaltare și construire de rigole betonate în zonele inundabile din comuna Răstoaca, Județul Vrancea” va fi realizat așa cum, în viitorul apropiat, în comuna din apropierea Focșaniului va fi construită și o sală de sport modernă. Răstoaca este în lista comunelor din Vrancea ce vor avea, în perioada următoare, o sală de educație fizică școlară, investiție ce va fi realizată prin Compania Națională de Investiții. Astfel, elevii școlii din comună vor putea face orele de sport în condiții foarte bune, iar desfășurarea activităților sportive în comuna Răstoaca se va îmbunătăți. Sala de sport va putea fi folosită de către toți tinerii din comună, dornici să facă mișcare. Refacerea gazonului stadionului de la ieșirea din comună spre Brăila, finalizarea și mobilarea vestiarelor aferente, dar și reînființarea echipei de fotbal sunt, de asemenea, în atenția primarului liberal David Chiriță pentru următorul mandat.

Dintre realizările din primul mandat amintim: asfaltarea a peste 8 km de străzi; înființarea unei firme a Primăriei Răstoaca pentru asfaltări și lucrări pentru comunitate; modernizarea sistemului de iluminat; împrejmuirea cimitirului etc. Lucrările de asfaltare a drumurilor locale s-a făcut folosind fie bani din bugetul local, fie atrăgând fonduri de la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) sau prin programul PNDL. Cu siguranță, cetățenii sunt mulțumiți de ceea ce s-a făcut în comuna lor în ultimii 4 ani, astfel că, pe 27 septembrie, votul lor se va îndrepta tot spre David Chiriță și echipa PNL, precum și către Cătălin Toma și candidații Alianței PNL-USR-PLUS pentru Consiliul Județean Vrancea.

Material realizat de SC King News 24 SRL Focșani, la comanda PNL Vrancea, cod mandatar financiar 21200012