sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăMondenComplexul ”Zaga Zaga”, locul al doilea la competiția națională ”Destinația anului -...

Complexul ”Zaga Zaga”, locul al doilea la competiția națională ”Destinația anului – categoria Parcuri de distracție și aventură”

Ediția 2023 a competiției naționale ”Destinația anului” și-a desemnat câștigătorii, în urma voturilor exprimate. Vrancea s-a aflat pe lista nominalizărilor, precum și pe lista premiilor. Complexul de agrement Zaga Zaga, din Lunca Siretului, s-a clasat pe locul al doilea la categoria „Parcuri de distracţie şi aventură”. Primul loc la această categorie a fost câștigat de Dino Park din Râşnov, iar pe locul al III-lea s-a clasat Baza Sportivă Brizo.

În total, ”Destinația anului” cuprinde 9 categorii, cu premii pe localități, regiuni și operatori turistici. „Ţinutul mănăstirilor din Bucovina” a câştigat Marele Premiu al ediţiei din acest an. Premiile au fost acordate în cadrul unei gale organizate la Palatul Culturii din Iași. Iată, mai jos, premiile acordate, pe celelalte categorii

– ”Orașe care inspiră”: locul I – Brașov, locul II – Iași, locul III – Oradea.

– „Experienţe Gastronomice”: premiul I – Valea Verde Retreat, locul II – Casa Terra din Călăraşi, locul III – Punct gastronomic local Bilbor.

– „Boutique”: Pleiada Boutique Hotel din Iaşi, Conacul Archia din Deva, Atra Doftana şi Casa de sub munte.

– „Resorturi”: Green Village Resort, din Sfântu Gheorghe – deltă, Hotel Teleferic din Poiana Braşov, Dana Resort din staţiunea Venus.

– „Atracţii Cultural-Educative”: locul I – Palatul Culturii din Iaşi, locul II – Castelul Corvinilor şi Castelul Bran, locul III – Cetatea de Scaun a Sucevei şi Cetatea Oradea.

– „Staţiuni turistice”: Mamaia, Călimăneşti, Ocnele Mari. Menţiune Specială pentru Valea Buzăului.

– „Comori naturale”: Ţara Haţegului, Ţara Dornelor, Ţinutul Zimbrului (judeţul Neamţ).

– „Tărâmuri cu istorie şi tradiţie”: Ţinutul mănăstirilor din Bucovina, Ţara Făgăraşului, Tărâmul Sfinţilor Botoşani.

Competiţia ”Destinaţia Anului” se află la a treia ediţie, se desfăşoară la nivel naţional şi urmăreşte promovarea destinaţiilor turistice româneşti. „Anul acesta ne-am propus să fim un juriu pe măsura a ceea ce merită România. Anul trecut am fost doar trei, iar anul acesta am fost 106. Ce văd eu? Văd oameni care iubiţi România, iubiţi frumosul, vă lăudaţi cu asta şi alegeţi conştient să vedeţi jumătatea plină a paharului. Anul acesta a fost făcută o cercetare la care au răspuns 3.000 de persoane. Rezultatele din această seară au avut trei voturi: publicul, juriul şi această cercetare care arată că 62% dintre români şi-au petrecut vacanţa în România şi recomandă România cu nota 10, iar 64% au mers în străinătate. Cred că este un mare progres că românii recomandă România la egalitate cu destinaţiile din străinătate. Cred că am început să vedem şi să apreciem ce avem acasă”, a declarat vrânceanul Felix Tătaru, preşedintele juriului.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu