Colegiul UNIREA Focșani solicită trecerea totală în online din cauza cazurilor de COVID-19

0
598

UPDATE   Ulterior, Colegiul Național UNIREA a primit răspuns favorabil la solicitarea transmisă Inspectoratului Școlar Județean. Prin urmare, cursurile la CN UNIREA se vor desfășura integral în sistem online până la sfârșitul acestei săptămâni.

Conducerea Colegiului Național UNIREA Focșani a solicitat Inspectoratului Școlar Județean Vrancea aprobare pentru trecerea integrală în sistem online. Motivul îl reprezintă cazurile de COVID-19. În acest moment, sunt 10 din totalul de 30 de clase în sistem online, iar 5 profesori sunt acasă, în carantină, fiind confirmați pozitiv. Practic, din cauza problemelor cauzate de COVID-19, două treimi dintre clasele colegiului sunt afectate. Conducerea CN UNIREA a solicitat desfășurarea cursurilor în sistem online timp de o săptămână. Urmează ca ISJ Vrancea să decidă în scurt timp dacă aprobă sau nu cererea colegiului focșănean.

Sunt și alte unități de învățământ din Vrancea în această situație: au mai multe clase în sistem online, cu elevi și profesori diagnosticați pozitiv (exemple de la sfârșitul săptămânii trecute: 10 clase la Colegiul Economic ”Mihail Kogălniceanu” Focșani, câte 8 clase la Școala Gimnazială ”Duiliu Zamfirescu” Focșani și la Colegiul Național ”Al. I. Cuza” Focșani). Dacă Inspectoratul Școlar aprobă solicitarea Colegiului UNIREA, este posibil ca și alte unități de învățământ să transmită cereri similare.