ATENŢIE! Codul portocaliu de ninsori pune pe jar autoritățile din Vrancea

0
124
Avertizarea cod portocaliu de ninsoare și viscol a alertat autoritățile locale și județene. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență le-a cerut primarilor să asigure serviciu de permanență la sediile administrative și să ia măsurile necesare în astfel de cazuri. Autoritățile au obligația de a monitoriza permanent fenomenele meteorologice și situația din fiecare localitate în parte. De asemenea, trebuie să aibă pregătite mijloacele tehnice și utilajele de intervenție în cazul în care se depun cantități mari de zăpadă.
”În ceea ce priveşte persoanele care urmează tratament cu dializă, s-a dispus aducerea, încă din seara zilei de sâmbătă, 16 ianuarie a.c., din zonele unde se pot manifesta cu preponderenţă fenomenele meteo prognozate, a celor care trebuie să urmeze acest tratament în cursul zilei de luni, pentru a evita posibile întârzieri sau dificultăţi în privinţa transportului de la localităţile de domiciliu la centrul specializat din municipiul Focşani. Pentru siguranţa cetăţenilor, recomandăm să se evite pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, dar, dacă, totuşi, deplasarea este necesară, să se informeze în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate. Înainte de plecare, să se asigure că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate  corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.)”, se precizează într-un comunicat al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.
Avertizarea meteorologilor cod portocaliu de ninsoare și viscol este valabilă pentru județul nostru în intervalul 16 ianuarie ora 20.00 – 17 ianuarie ora 20.00. Cei care vor să afle informații despre starea drumurilor pot urmări comunicările oficiale de pe posturile de televiziune sau au posibilitatea de a suna la numerele de telefon 112, 0237-611212, 021.9360 sau telverde 0800.800301.