CNAIR va asfalta drumurile naționale principale care traversează municipiul Adjud

0
600
Primarul municipiului Adjud, Florin Nechifor, a participat ieri la ședința operativă a Companiei Naționale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR). În cadrul ședinței, s-au stabilit principalele două proiecte de care se va ocupa CNAIR și care vizează municipiul de pe Trotuș. Este vorba de asfaltarea celor două tronsoane ale DN2/E85 și DN11A care traversează municipiul Adjud (str. Republicii și str. Onești), precum și de asfaltarea drumului ce face legătura între str. Onești și DN2/E85 (drumul care se află în vecinătatea Casei de apă), la ambele intersecții urmând să fie amenajat câte un sens giratoriu. Potrivit administrației locale, în primă instanță, drumul va fi util preluării traficului de tranzit dinspre Bacău înspre Onești/Brașov și, ulterior, va deservi ca parte a bretelei pe care se va descărca traficul către Transilvania de pe viitoarea autostradă.
În cadrul ședinței de la CNAIR a mai fost abordat un subiect, însă fără prea mari sorți de izbândă: construirea unui nod rutier (de ieșire/intrare pe viitoarea autostradă) în zona Vrancart. Pentru realizarea acestei investiții va trebui ca administrația locală să găsească urgent o soluție. ”Sprijinul pe care îl primim în realizarea primelor două obiective reprezintă vestea bună de la CNAIR. Din păcate, însă, al treilea obiectiv este foarte greu de realizat în acest moment, deoarece proiectul a fost deja finalizat și, până la sfârșitul anului, vor fi scoase la licitație lucrările de execuție ale tronsoanelor de autostradă ce urmează a fi realizate. Am ajuns în aceasta situație și din cauza fostei conduceri a Primăriei Adjud, care nu a răspuns niciuneia dintre cele 6 invitații la discuții formulate de CNAIR (4 în 2019 și 2 în 2020). Din cauza acestei lipse de interes, în proporție 90%, breteaua de intrare/ieșire a autostrăzii se va face în prima fază DOAR la Adjudu Vechi (zona Halta Adjudu Vechi), din păcate!”, a anunțat primarul Florin Nechifor.
Edilul de la Adjud a mai avut discuții și cu  reprezentanții conducerii CFR, împreună cu care a stabilit realizarea câtorva obiective importante din acest sector:
”Semnarea unui parteneriat în vederea preluării de către municipalitate a depoului pe care îl vom transforma într-un muzeu al locomotivelor, un spațiu dedicat acestei ramuri a transportului care a sprijinit considerabil dezvoltarea municipiului nostru. / Semnarea unui parteneriat prin care Primăria Adjud să amenajeze un parc pe terenul unde erau amplasate serele CFR, parc în care vor fi amenajate locuri de joacă pentru copii, un loc dedicat, skateboardingului, rolelor, trial bikingului, dirt jumpingului și care va fi dotat cu piste pentru bicicliști, un loc cu aparate de fitness în aer liber și, în măsura spațiului rămas la dispoziție, diferite terenuri de sport.”, potrivit lui Florin Nechifor. De asemenea, primarul din Adjud a mai anunțat că accesul autovehiculelor de mare tonaj  la firma SOMACO se va face pe la Poarta III. Potrivit edilului, camioanele de mare tonaj vor circula pe un traseu deviat înspre pasarela Vrancart, spre ușurarea locuitorilor de pe Strada Revoluției.