Clinica închisă de Ministerul Sănătății, care colabora cu falsul chirurg italian, a ”operat” și cliente din Focșani

0
215

Direcția de Sănătate Publică București a decis închiderea unei clinici private și amendarea altora, în urma controalelor desfășurate după izbucnirea scandalului cu medicul fals Matteo Politi, care colabora cu unitățile respective. Conform raportului preliminar, inspectorii DSPMB au decis închiderea uneia dintre aceste clinici medicale, au emis decizii de suspendate a activității pentru alte 3 clinici medicale și au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 72.200 de lei. Unitatea închisă se numește, potrivit cotidianului Libertatea, Swiss EstetiX. Oficial, aceasta are un sediu şi la Suceava, acolo unde funcţiona într-un coafor. Era cunoscută drept „clinica vedetelor”, fiind promovată și după decizia DSP de suspendare a activităţii, în septembrie 2018. Printre cei care recomandau serviciile acestei clinici se numără Bianca Drăguşanu, Mihai Mitoşeru, Paula Chirilă, Loredana Chivu, Ana Maria Prodan, Deea Maxer, Laurette sau Julia Jianu.
De menționat că această clinică presta servicii și în afara Capitalei. Angajații unității, poate că, uneori, chiar și falsul medic italian, plecau în ”caravană” prin țară pentru a ajunge direct la clientele dornice de înfrumusețare. Și, potrivit unui anunț pe Facebook, clinica respectivă ar fi ajuns, anul trecut, și la Focșani.

”Fetelor, Clinica Swiss EstetiX vine în Focșani – 25 Septembrie! Proceduri precum:                  – Volumizare buze
– Umplere și depigmentare cearcăne
– Volumizare pomeți
– Cocktailul frumuseții cu vitamine ( ten perfect)
– Ștergerea ridurilor de expresie
– Ștergerea șanțurilor nazogeniene
…și multe alte tratamente estetice minim invazive”, se menționează în anunțul de promovare, transmis pe Facebook, în septembrie 2018, pentru posibilele cliente din Focșani.