Clădirea fiscului din Focșani, rămasă fără pază

0
148

Contractele cu firmele de pază care asigurau serviciul la sediile Direcţiilor de Finanţe Publice din Galaţi şi Focşani au expirat la 30 septembrie şi, din cauza unor încurcături birocratice, nu au fost prelungite.

Clădirea principală a Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice (DGRFP) din Galaţi nu mai este păzită de paznici profesionişti de la începutul lunii octombrie, serviciul fiind asigurat de salariaţii instituţiei. Prin rotaţie, finanţiştii stau la uşă şi îi îndrumă pe contribuabili către locurile dorite. S-a ajuns în această situaţie deoarece în bugetul instituţiei nu au fost prevăzute sumele necesare serviciului de pază, după cum precizează Mediafax.

„Contractul anterior a fost în vigoare până la 30 septembrie inclusiv, noua procedură de achiziţii fiind finalizată. Instituţia noastră a întreprins demersurile necesare în vederea suplimentării bugetului de cheltuieli pe anul 2017, astfel încât, cu concursul ANAF, după aprobarea suplimentării, situaţia va fi remediată. Ţinând cont că la sediul DGRFP Galaţi din str. Portului nr. 163, relaţia cu contribuabilii nu are caracter de permanenţă, spre deosebire de sediul AJFP Galaţi din str. Brăilei nr. 33, au fost luate măsuri, cu sprijinul colegilor, pentru asigurarea ordinii în sediul instituţiei, până la remedierea situaţiei. DGRFP Galaţi nu s-a mai confruntat cu o astfel de situaţie”, a anunţat Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi, citat de Mediafax.

O situaţie asemănătoare se înregistrează şi în judeţul Vrancea. Sediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Vrancea din Focşani este păzit în prezent doar de un singur jandarm, după ce, de la 1 octombrie, agenţii de pază de la o firmă privată au fost retraşi.

Ca urmare a acestei situaţii, conducerea instituţiei a decis să închidă una dintre cele două uşi ale clădirii, iar contribuabilii sunt direcţionaţi spre intrarea principală.