luni, mai 27, 2024
AcasăStiri InterneCJSU: Noi măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19. Spitalul va primi o...

CJSU: Noi măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19. Spitalul va primi o construcție modulară

Astăzi, 06.11.2020, a avut loc o nouă ședință extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, pentru stabilirea unor măsuri de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul județului Vrancea, în urma căreia au fost adoptate următoarele hotărâri:

HOTĂRÂREA Nr. 180 din 06.11.2020 pentru aprobarea distribuirii unei construcţii uşoare din elemente modulate către Spitalul Judeţean de Urgenţă ,,Sfântul Pantelimon” Focșani, care dispune:

Art. 1 Se aprobă distribuirea a unei construcţii uşoare din elemente modulate, către Spitalul Judeţean de Urgenţă ,,Sfântul Pantelimon” Focșani.

Art. 2 Construcţia uşoară din elemente modulate va fi predată, pe bază de proces verbal de predare – primire, către Spitalul Judeţean de Urgenţă ,,Sfântul Pantelimon” Focșani, în calitate de primitor, cu respectarea prevederilor H.G. nr. 1355/03.11.2005.

Art. 3 Încărcarea, descărcarea şi transportul construcţiei uşoare din elemente modulate va fi asigurată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea și Sucursala de Distribuție și Furnizare a Energiei Electrice Focșani,.

Art. 4 Spitalul Judeţean de Urgenţă ,,Sfântul Pantelimon” Focșani va asigura utilităţile necesare, respectiv, energia electrică necesară iluminatului şi, după caz, încălzirii din sursă electrică, grup sanitar şi sursă de apă potabilă, în conformitate cu prevederile Art. 6 din H.G. nr.1355/03.11.2005 și se va obliga să urmărească respectarea prevederilor Art. 4 alin (5) din același act normativ.

HOTĂRÂREA nr. 181 din 06.11.2020 privind stabilirea unor măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19, în funcție de încadrarea în limitele de incidență cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile, la nivelul localităților din județul Vrancea, care dispune:

Art. 1 La nivelul localităților, prevăzute în Anexa nr. 1 la prezenta hotărâre, în care incidența cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 0/00 și mai mică sau egală cu 3 0/00, se stabilesc următoarele măsuri, pe o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia, astfel:

(1)  Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, se menține obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane și altele asemenea), zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale și în proximitatea instituțiilor de învățământ până la o distanță de 50 m de intrarea în perimetrul școlii.

(2) Organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30 % din capacitatea maximă a spațiului;

(3)  Organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in în aer liber, spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt interzise.

(4) Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06:00 – 23:00.

(5) Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă  fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06:00 – 23:00;

(6) Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar: 06:00 – 23:00. (Instituția Prefectului Vrancea)


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu