Ciprian ”Bratosin” Nica își plânge de milă

0
Șeful PSD Vrancea a confirmat zvonurile cu privire la viitorul politic al deputatului Ciprian ”Bratosin” Nica. Marian Oprișan l-a scos pe Nica de pe listele de candidați pentru un nou mandat de parlamentar iar din luna decembrie acesta se va întoarce acasă (la Panciu, nu la Focșani, deși USL ni l-a băgat pe gât în 2012 ca deputat de Focșani). În mandatul de deputat 2012-2016, Ciprian Nica s-a dovedit util partidului din funcția de vicepreședinte al Comisiei Juridice. ”Bratosin” a fost vârf de lance în atacurile PSD asupra statului de drept și în promovarea intereselor partidului în diverse aspecte politico-juridice. În timp, s-a înfipt bine la nivel central și a primit aprecieri din partea lui Liviu Dragnea. Ba, la un moment dat, se zvonea chiar că Dragnea l-ar prefera pe Nica la șefia PSD Vrancea în cazul în care Marian Oprișan (cu tot cu numele sale de cod – Alin, Renato) ar părăsi această funcție. Eeee … tocmai aceste aspecte ”pozitive” i-au fost fatale lui Ciprian Nica. Dragostea lui Dragnea l-a trimis pe lista neagră a lui Oprișan. Așa că, în ciuda relației foarte bune cu președintele PSD și a intereselor pe care el le-a servit, Nica a pierdut sprijinul jupânului PSD Vrancea și, în consecință, un nou mandat de deputat. Dacă l-a mâncat, a fost scărmănat!
Ciprian Nica a sperat până în ultima clipă că șeful său îl va ”ierta” și-l va pune din nou pe listă. Însă, cum nu s-a întâmplat, a fost nevoit să înghită în sec și să încerce să nu-și arate supărarea. Ceea ce nu i-a ieșit. Nica a trimis o scrisoare publică în care își prezintă, pe scurt, activitatea de parlamentar și din care răzbate o dezamăgire cu greu stăpânită. Știe din proprie experiență că nu trebuie să-l supere prea tare pe ”domnul președinte”. Scrie, printre altele, că a ”reprezentat cu mândrie și demnitate județul Vrancea și Colegiul Uninominal nr.1”. Sigur, cu ”demnitate” a semnat declarația de necolaborare cu securitatea (în dese rânduri!), deși CNSAS, Curtea de Apel București și, în ultimă instanță, Înalta Curte de Casație și Justiție au stabilit, cu dovezile de rigoare, că a semnat mai multe note informative, începând de la vârsta de 18 ani, sub numele de ”Bratosin”. Tot cu ”mândrie” s-a ocupat Nica ”Bratosin” de ”marțea neagră” din Parlament, din decembrie 2013. Cu ”demnitate” s-a împotrivit și legii lustrației. Și multe altele asemenea, de care se simte mândru și demn și pentru care vrâncenii ar trebui să-i fie recunoscători. Despre promisiunile electorale gen construirea de grădinițe ș.a. … nu zice niciun cuvânt.
Dar nu-l plângem noi pe Ciprian ”Bratosin” Nica. Omul s-a descurcat foarte bine în orice regim iar averea i-a sporit corespunzător. Dacă stă cuminte și face penitență (n-ar fi pentru prima dată), poate îl înduioșează în vreun fel (găsește el o sensibilitate) pe ”domnul președinte” și, mai târziu, cine știe, se va mai găsi vreo funcție publică și pentru ”Bratosin”. Oamenii sistemului nu se pierd, ci se recuperează, se reciclează și se refolosesc, la momentul potrivit.