luni, mai 27, 2024
AcasăActualitateCine va beneficia de TVA de 9% de la 1 august și...

Cine va beneficia de TVA de 9% de la 1 august și ce obligații au organizatorii de nunți

Începând cu 1 august 2016 întră în vigoare mai multe prevederi legislative, una dintre ele fiind reducerea cotei de TVA la 9% pentru anumiți agenți economici. Astfel, cotă redusă de TVA de 9% se va aplica pentru  livrarea de îngrăşăminte şi de pesticide utilizate în agricultură, seminţe şi alte produse agricole destinate însămânţării sau plantării, precum şi prestările de servicii de tipul celor specifice utilizate în sectorul agricol.

FFS300x250Aceste produse urmează a fi  prevăzute prin ordin comun al ministrului finanţelor publice şi al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale

Totodată, organizatorii de nunţi şi botezuri, pentru operaţiunile de încasări în numerar pe zi, de la persoane fizice, pentru serviciile legate de aceste evenimente, pot solicita organului fiscal central competent în administrarea obligaţiilor lor fiscale, în cazul în care aceştia prezintă organului fiscal informaţii din care rezultă că încasările de la persoane fizice generate de organizarea de astfel de evenimente depăşesc plafonul plafonul de 10.000 lei, aprobarea unui alt plafon de încasări decât cel menţionat.

La stabilirea plafonului, organul fiscal va avea în vedere încasările pe care organizatorii de nunţi şi botezuri le-au avut anterior din astfel de evenimente. Organul dispune cu privire la cererea depusă, printr-o decizie în termen de cel mult 15 zile de la data depunerii cererii. Decizia are valabilitate un an de la data comunicării.  Decizia poate fi reînnoită sau modificată la cererea solicitantului.

Procedura de aplicare a altui plafon se aprobă prin ordin al ministrului finanţelor publice.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu