Cine sunt vrâncenii care au scăpat cu viață din infernul de la Amatrice, localitatea distrusă de cutremur

0
468

Domnica și Mihai Hărăbor sunt doi vrânceni care de mai mulți ani au plecat în Italia la muncă și s-au stabilit acolo. Ei au trei copii, cel mai mic în vârstă de doar o lună și își făceau planuri de a rămâne definitiv în peninsulă. Au făcut și un credit pentru locuința în care stăteau, dar în urmă cu o săptămână totul s-a năruit, după cutremurul devastator care a lovit Italia. Cea mai mare bucurie a lor este că toți cei cinci membri ai familiei au scăpar cu viață.

 „Dormeam la 3 jumate dimineața toți, eram ca oricare, dormeam și am plecat pe fugă, am luat copilul din pat repede și am ieșit. Soțul adormise în camera fetelor și a luat fetele cu pătură, cu tot ce era pe pat. Ușa nu se putea deschide, era blocată și a spart-o. Am ieșit afară. Cădeau casele la vecini, urlau, strigau nu se înțelegea nimic”, le-a spus Domnica Hărăbor jurnaliștilor de la Digi 24, care au realizat mai multe reportaje în zona distrusă de cutremur.

Când a văzut că are familia în siguranță, Mihai, soțul Domnicăi, s-a întors să ajute la scoaterea din dărâmături a sinistraților. Familia Hărăbor locuiește acum într-un cort pus la dispoziție de autoritățile italiene.