Cine sunt afaceriştii şi electricienii care au fost reţinuţi în dosarul furtului de curent

0
71
Parchetul Vrancea

Procurorii vrânceni au făcut publice numele celor şapte persoane reţinute în această seară în dosarul furtului de curent de la Electrica. Este vorba despre afaceriştii Valentin Stoica, patronul Lumy Rob şi Ionuţ Damaschin, de la SC Arta Fier Damaschin din Goleşti, precum şi cinci angajaţi ai Electrica. Aceştia sunt maiştrii Vasile Aldea şi David Bucur şi electricienii Marin Preda, Ionel Toma, şi Aurel Tîrlă. Din primele informaţii, se pare că prejudiciul cauzat societăţii este de un milion de lei. Ancheta este însă în desfăşurare şi zilele viitoare ar putea urma şi alte reţineri.

Reamintim că mai multe persoane au fost aduse azi  la audieri la Parchetului Județean Vrancea, în dosarul în care s-a început urm,ărirea penală încă din anul 2014. Anul trecut, în luna aprilie, au fost efectuate peste 100 de percheziţii la angajaţi ai Electrica, dar şi la persoane fizice şi societăţi comerciale din Focşani. În urma percheziţiei domiciliare la unul dintre angajaţii Electrica s-au ridicat 30.000 de lei şi 7000 de euro, se pare bani obţinuţi din „şpăgi”, în urma serviciilor către firme.

Se bănuieşte că afacerişti importanţi din Vrancea ar fi beneficiat de ajutorul angajaţilor Electrica, contracost evident, pentru a „interveni” în contoare, astfel încât beneficiarii să nu plătească energia electrică consumată sau să plătească foarte puţin.

Este vorba despre restaurante, brutării, spaţii de producţie, unde de obicei facturile la energia electrică sunt însemnate.