Certificatele verzi ar putea fi obligatorii în activitățile/ magazinele neesențiale

0
761

Astăzi, Biroul Executiv al PNL a decis să susţină în Parlament demersurile pentru introducerea certificatului verde COVID pentru activităţile economice, cu excepţia celor esenţiale. „Am luat decizia în Biroul Executiv al PNL, astăzi, de a susţine în Parlamentul României demersurile pentru introducerea certificatului verde pentru activităţile economice, în afară de cele esenţiale. Este foarte important şi am avut această discuţie cu colegii mei, vine sezonul de iarnă, important este să ştim, toată lumea vrea ştie cum va funcţiona în această iarnă economia. Ştiu că este un subiect nepopular, îmi asum acest risc politic, dar este soluţia de a menţine economia deschisă şi de a nu introduce un alt lockdown.”, a declarat premierul interimar Florin Cîţu, după şedinţa conducerii partidului.
Lista spaţiilor în care nu va fi nevoie de certificatul verde va fi definită de Parlament. „Spaţiile, ele sunt definite clar, dar noi, astăzi, am vorbit de magazine comerciale, supermarketuri, farmacii, cam la asta ne gândeam noi. Acum, eu sunt sigur că în Parlamentul României se va face o listă clară cu aceste spaţii.”, a precizat Florin Cîţu.
Premierul interimar susține că această măsură ar urma să se aplice atunci când, în urma creşterii incidenţei cazurilor de COVID-19, se ia în calcul carantinarea unei localităţi. „De obicei, atunci când încep discuţiile despre carantinare, ar fi bine să avem o discuţie cu acest certificat verde, dar, eu, să ştiţi că văd folosirea certificatului verde ca pe o soluţie de a menţine economia deschisă în perioada următoare. Eu ştiu că nu este popular, dar este o soluţie viabilă pe care să o folosim.”, a mai spus Florin Cîțu.Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!