miercuri, iunie 12, 2024
AcasăActualitateCererile de ultimă oră ale sindicaliștilor din educație: majorarea salariilor cu 25%...

Cererile de ultimă oră ale sindicaliștilor din educație: majorarea salariilor cu 25% și salariul mediu brut pe economie pentru un debutant

Astăzi după-amiază a avut loc o nouă rundă de negocieri între Guvern și liderii sindicatelor din învățământ. Negocierile s-au desfășurat la sediul Executivului, cu participarea secretarului general al Guvernului și a miniștrilor Educației, Finanțelor, Muncii și Investițiilor și Proiectelor Europene. Sindicaliștii le-au prezentat guvernanților propunerile lor pentru încetarea grevei generale. Se propune ca salariul pentru un cadru didactic debutant să fie de minimum 3.000 de lei net (de la 2.500 lei). De asemenea, angajații din învățământ cer o majorare a salariilor, acum, de 25%. ”Am cerut o creștere a veniturilor cu 25% – sunt liberi să-și facă calculele necesare și bineînțeles, actul normativ prin care să fie stipulat ca și garanție că salariul debutantului va fi echivalentul salariului mediu brut pe economie și va fi luat în calcul pe viitor a legii unitare a salarizării. Noi am făcut în momentul de față o prezentare a poziției noastre, mai departe rămâne să analizeze și să vină cu un răspuns. Creșterea veniturilor cu 25% pentru salariații din sistemul de învățământ și să avem garanția fermă că în noua lege a salarizării debutantul va pleca de la salariul mediu brut pe economie și grila se va construi ținând cont de tot ce înseamnă grade didactice, vechime ș.a.m.d. Pentru că, dacă vor veni cu oferta în legea salarizării ca să aibă debutantul mediu brut și în rest o să fie creșteri foarte mici, nu va fi de acceptat. Așteptăm de la Guvern să vedem care va fi răspunsul.”, au transmis, după întâlnirea de la Guvern, președinții federațiilor sindicale din educație.

Este posibil ca Executivul să dea un răspuns în cursul zilei de vineri. Între timp, sindicaliștii vor continua greva generală și protestele de stradă.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu