sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăSocietateCele mai mari conspirații și minciuni despre comunitatea LGBTQ+

Cele mai mari conspirații și minciuni despre comunitatea LGBTQ+

Dezinformările care vizează comunitatea LGBTQ+ sunt printre cele mai răspândite și mai consistente din Uniunea Europeană. Se pare că știrile false pe această temă devin din ce în ce mai perfide, cu afirmații nefondate care incită adesea la ură împotriva minorităților, legilor și instituțiilor. Unele dintre aceste informații mincinoase apar în același timp în mai multe țări din UE, dar sunt și dezinformări specifice doar unor anumite regiuni.

Există povești false care circulă în toată Europa și care au ca scop să stârnească reacții împotriva comunității LGBTQ+. Multe au la bază decizii actuale (cum ar fi adoptarea unei legislații în anumite țări, așa cum s-a întâmplat cu aprobarea recentă a ceea ce a fost numită „legea trans” în Spania), altele pornesc de la teorii ale conspirației. Dintre multitudinea de povești false, cinci idei principale pot fi identificate ca fiind cele mai răspândite, potrivit EDMO.

Prima dezinformare despre persoanele gay și transgender își propune să-i portretizeze ca pe niște oameni cu boli fizice și mentale. Aceste afirmații apar adesea ca fiind susținute de studii științifice, lucrări și statistici. În realitate, se dovedesc a fi false sau interpretate greșit.

A doua poveste falsă urmărește nu doar să coreleze homosexualitatea sau, mai general, apartenența la comunitatea LGBTQ+, cu incidente de violență sexuală și pedofilie, dar merge până la a pretinde, în mod eronat, că una dintre prerogativele apartenenței la această comunitate este tocmai să comită violență sexuală, inclusiv împotriva copiilor și a animalelor.

Articolul complet, pe PRESShub.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu