Cele mai comune materiale pentru uși exterioare

0
205

Ușile exterioare oferă atracție vizuală, siguranță și izolare pentru intrările unei case. Aceste aspecte sunt importante de reținut atunci când achiziționați o ușă de exterior și alegeți materialul acesteia. În acest articol, vom vorbi despre uși exterioare și vor fi explorate avantajele și dezavantajele diferitelor materiale.

Lemn

Lemnul este alegerea tradițională pentru ușile exterioare și este ușor de văzut de ce: este frumos și personalizabil. Există multe tipuri de lemn din care puteți alege, cum ar fi pinul, bradul, stejarul, mahonul și arțarul, precum și o varietate de finisaje, de la culorile vopselei care se potrivesc decorului dvs., la tipurile de lac care sporesc frumusețea lemnului. Lemnul poate fi, de asemenea, tăiat pentru a se potrivi intrării, astfel încât să puteți obține o dimensiune sau o formă neobișnuită. Dezavantajul utilizării ușilor din lemn este că lemnul poate să se deformeze și să se dezlipească în timp, mai ales atunci când este supus în mod repetat elementelor precum ploaia sau zăpada. De aceea, lemnul este cel mai potrivit pentru zonele acoperite sau împreună cu alte uși metalice de exterior. Lăcuirea specializată poate ajuta, de asemenea, la izolare și durabilitate. Ușile din lemn vor necesita întreținere periodică, sub formă de revopsire sau finisare. O ușă din lemn cu miez solid este o alternativă mai puțin costisitoare față de lemnul masiv. O ușă cu miez solid este mai puțin predispusă la deformare și crește valoarea izolației ușii. Ca orice tip de ușă din lemn, panourile mai groase, stilurile și șinele sunt cele mai bune pentru rezistență și durabilitate.

Oţel

Oțelul izolat este cunoscut pentru eficiență energetică, securitate și durabilitate. Aceste uși metalice de exterior au o valoare izolatoare mai mare decât ușile din lemn – uneori de până la cinci ori mai mare. Sunt, de asemenea, cele mai sigure uși exterioare pentru casa dvs. și necesită puțină întreținere. Ele pot fi vopsite în orice culoare și sunt disponibile în diferite stiluri, deși nu la fel de multe ca ușile din lemn. Ușile din oțel sunt de obicei mai puțin costisitoare decât ușile din lemn sau din fibră de sticlă. În timp ce ușile de oțel nu se deformează, ele pot să se îndoaie și să ruginească. Finisajele lor din lemn în relief nu arată la fel de frumos ca lemnul real, iar unele finisaje pot necesita revopsire periodică. De asemenea, ușile din oțel nu pot fi tăiate cu ușurință pentru a se potrivi unui cadru existent.

Fibră de sticlă

Ușile izolate din fibră de sticlă sunt formate din materiale compozite. La fel ca oțelul, fibra de sticlă este mai sigură și mai eficientă din punct de vedere energetic decât lemnul. Aceste uși sunt, de asemenea, rezistente și durabile și necesită o întreținere redusă. Finisajele lor care imită lemnul sunt credibile și au un aspect similar cu lemnul, fără pericolul deformării și sunt disponibile destul de multe opțiuni de colorare și vopsire. Ușile din fibră de sticlă pot fi susceptibile la estompare, dar în afară de asta, au puține dezavantaje. Nu este surprinzător că acestea sunt de obicei una dintre cele mai scumpe opțiuni – ușile din lemn de înaltă calitate și ușile din fibră de sticlă sunt de obicei similare ca preț.

Aluminiu

În ceea ce privește durabilitatea, rezistența și eficiența energetică, ușile din aluminiu sunt similare cu ușile din oțel și fibra de sticlă. Aceste uși metalice de exterior au o întreținere foarte redusă, cu finisaje din lemn sau cu finisaje netede, care nu vor rugini sau se vor eroda. Aluminiul este cel mai des folosit material pentru ușile de furtună și cadrele ușilor de terasă.

Vinil

Vinilul este adesea folosit pentru cadrele ușilor de terasă și este de obicei cea mai ieftină opțiune de cadru. Vinilul este eficient din punct de vedere energetic și necesită puțină întreținere, deși veți avea mai puține opțiuni de culoare și stil decât cadrele din alte materiale. Este înțelept să luați în considerare locația fiecărei uși exterioare, precum și climatul din regiunea dvs. atunci când decideți materialul potrivit. Un profesionist în schimbarea ușilor vă poate oferi îndrumări cu privire la ce material ar fi cea mai bună alegere pentru casa dvs.