Cel mai tânăr primar a depus jurământul

0
265
Cel mai tânăr primar din Vrancea, ales la scrutinul din 5 iunie, este Dragoș Ciobotaru (PNL). Acesta a câștigat alegerile locale în comuna Vizantea Livezi și va împlini peste 10 zile vârsta de 31 de ani. Dragoș Ciobotaru îi urmează, astfel, cariera administrativă a tatălui său, Fănică Ciobotaru, cel care a condus Primăria Vizantea Livezi în perioada 2004-2015.
vizanteaLa ședința de constituire a noului Consiliu Local au participat prefectul Sorin Hornea și judecătorul Georgiana Răduță, din Panciu. Noii aleși (primarul și cei 13 consilieri locali) au depus jurământul și și-au desemnat președintele de ședință pentru primele 3 luni ale mandatului. ”A trecut campania electorală și îmi doresc să lucrăm în echipă pentru binele acestei comune. Împreună cu aparatul primăriei și cu toți consilierii locali, indiferent de partidul politic, vreau să ne concentrăm forțele pentru dezvoltarea comunei, pentru rezolvarea problemelor oamenilor. Lăsăm patimile politice și venim la serviciu cu zâmbetul pe buze”, a declarat proaspătul primar al comunei Vizantea Livezi. La depunerea jurământului a fost prezent și președintele PNL Vrancea, Cătălin Toma, cel care, în urmă cu 8 ani, când a câștigat pentru prima dată alegerile pentru Primăria Jariștea, era cel mai tânăr primar din Vrancea, la aceeași vârstă pe care o are acum noul edil șef din Vizantea Livezi.
Dragoș Ciobotaru a obținut 713 voturi (40,60%) la alegerile locale din 5 iunie. Candidatul independent Nicolae Herchea a luat 548 de voturi (31,20%) iar candidatul PSD, Dănuț Ciobotaru, a obținut 495 de voturi (28,18%). Structura politică a Consiliului Local Vizantea Livezi este următoarea: 6 consilieri PNL, 4-PSD, 2-UNPR, 1-ALDE. În următoarea ședință a Consiliului Local s-ar putea alege și viceprimarul comunei.