Persoanele care împiedică ridicarea câinilor fără stăpâni, pasibile de amendă de 1000 de lei

0
795

Primăria Municipiului Focşani atenţionează cetăţenii, persoane fizice şi juridice, care sunt proprietari de câini – animale de companie sau de pază, că, în conformitate cu prevederile legale, au anumite obligaţii.

Astfel, conform Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Focşani, nr. 140/2010:

 • Creşterea animalelor este permisă numai pe teren proprietate privată şi cu o împrejmuire corespunzătoare care să nu permită ieşirea animalelor pe domeniul public sau privat al municipiului sau pe altă proprietate.
 • Proprietarii animalelor de companie trebuie să deţină carnet de sănătate al animalului, carnet ce trebuie să cuprindă toate acţiunile sanitar-veterinare – vaccinări, deparazitări etc.
 • În timpul plimbării câinilor pe domeniul public, aceştia vor fi purtaţi obligatoriu în lesă, indiferent de talie sau rasă. Mai mult, câinii de talie mijlocie sau mare precum şi cei din rase periculoase (OUG 55/2002) vor purta botniţă.
 • Însoţitorii trebuie să aibă asupra lor carnetul de sănătate al animalului iar în timpul plimbării: măturică, pungă PVC şi mănuşi pentru colectarea dejecţiilor produse de câini. Însoţitotii au obligaţia colectăii dejecţiilor, sigilării pungii şi depozitării acesteia într-o europubelă.

Atenţie:

 • Este interzisă cu desăvârşire creşterea şi întreţinerea animalelor de companie în afara spaţiilor şi terenurilor pe care proprietarul le deţine, în scările de bloc sau alte incinte de folosinţă comună, pe spaţiile aparţinând domeniului public şi privat al Municipiului Focşani;
 • Câinii care se află pe domeniul public sau privat al Municipiului Focşani, lăsaţi nesupravegheaţi – vor fi consideraţi câini fără stăpân. Aceştia vor fi capturaţi şi cazaţi în adăpostul special amenajat.
 • Eliberarea câinilor ridicaţi de pe domeniul public sau privat al Municipiului se poate face la cererea proprietarului (dacă acesta există) în maxim 7 zile, cu achitarea cheltuielilor de întreţinere, tratament, hrană etc., plus amenda contravenţională stabilită.

Împiedicarea, prin orice mijloace, a activităţii echipajelor specializate de ridicare a câinilor fără stăpân, se sancţionează conform prevederilor legale, cu amendă între 800 şi 1000 lei. Aceeaşi sancţiune este prevăzută pentru proprietarii câinilor care nu respectă obligaţiile legale în timpul plimbării animalelor pe domeniul public sau privat al Municipiului.

Primăria Municipiului Focşani, prin Direcţia de Dezvoltare Servicii Publice, va demara o campanie susţinută de ridicare a câinilor fără stăpân, găsiţi pe domeniul public sau privat al municipiului.

Totodată, prin Poliţia Locală a Municipiului Focşani vor fi verificate constant respectarea obligaţiilor legale de către deţinătorii de animale de companie.

PRIMĂRIA FOCȘANI

 


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a>

<!-- /96038750/Vrancea24/Billboard -->
<div id='div-gpt-ad-1674821856114-0' style='min-width: 300px; min-height: 90px;'>
 <script>
  googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1674821856114-0'); });
 </script>
</div></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentPosturi libere la Ambulanţă: 3 asistenți medicali (Focşani, Dumbrăveni) și 1 șofer (Odobești)
Articolul următorDeținuții nu vor mai plăti taxa de timbru dacă își fac buletinul după gratii