CEC Bank intră în Programul ”Noua Casă” și acordă împrumuturi inclusiv românilor din străinătate

0
180

CEC Bank oferă creditele Noua Casă cu o marjă de dobândă de 1,90% – sub nivelul de 2% din ofertele standard de pe piaţă – celor care îşi încasează salariile prin CEC Bank Pot beneficia de credite Noua Casă şi românii din străinătate, care au permis de muncă şi de şedere eliberate de autorităţile din statul respectiv.
Creditele prin programul „Noua Casă” pot fi accesate şi prin cele peste 1.000 de unităţi teritoriale ale CEC Bank- instituţia de credit cu cea mai extinsă reţea din România. Oferta Noua Casă a CEC Bank prevede o rată a dobânzii de 4,31% la lei (IRCC + marjă fixă de 1,9 pp) în cazul celor care îşi încasează salariul prin CEC Bank, mai mică cu 0,10 pp faţă de cea aplicabilă celor care încasează salariile prin alte bănci. Banca nu percepe comisioane de analiză/acordare, nici comision de administrare pentru creditele Noua Casă, în schimb există un comision de gestiune aferent garanţiei de stat, de 0,40% din soldul garanţiei FNGCIMM. Garanţia acordată de FNGCIMM acoperă 50% sau 60% din valoarea finanţării, în funcţie de tipul imobilului şi valoarea creditului.
Creditele Noua Casă vin cu un nivel al avansului mai redus decât creditele standard pentru locuinţe: 5% pentru locuinţele cu preţuri sub 70.000 de euro, faţă de 15% – avansul în cazul creditelor standard. Nivelul avansului pentru creditele Noua Casă este de 15% în cazul locuinţelor cu valoare de peste 70.000 de euro. O familie în care ambii soţi încasează salariul mediu pe economie (~3.400 lei net/lună/pers), fără alte rate, poate accesa un credit pe 25 de ani de 540.000 lei (~111.000 euro). Rata lunară ar fi de 2.944 lei în cazul încasării salariilor prin CEC Bank, iar DAE – 4,39% .
CEC Bank acordă credite Noua Casă şi românilor din străinătate, care au permis de muncă şi de şedere eliberate de autorităţile din statul respectiv. În urma modificărilor aduse, prin programul guvernamental Noua Casă, pot fi achiziţionate locuinţe noi (cu o vechime sub 5 ani) în valoare de până la 140.000 de euro sau locuinţe vechi (vechime de peste 5 ani) în valoare de până la 70.000 de euro. (sursa: CEC Bank)