Ce răspuns a primit primarul Cristi Misăilă de la ministrul Ecaterina Andronescu despre implementarea catalogului electronic

0
566

După cum am mai scris și luna trecută, Primăria Focşani a reluat discuţiile cu firma Adservio, din Iaşi, care administrează o platformă care propune un contact online între profesori, elevi şi părinţi, prin intermediul catalogului electronic. Primăria Focșani își propusese să suporte cheltuielile întregului proiect, sume deloc de neglijat. La vremea respectivă, am scris că demersul Primăriei este unul care se dublează cu un proiect național, întrucât Ministerul Educaţiei Naţionale a depus deja un proiect pe fonduri europene, în valoare de 25 de milioane de euro, pentru implementarea catalogului electronic în toate unităţile de învăţământ din România.

Proiectul are finanţare de la Fondul European de Dezvoltare Regională, care oferă 85% din finanţarea nerambursabilă, diferenţa fiind acoperită de la bugetul de stat.

Profitând de prezența ministrului Educației la Focșani, primarul Cristi Misăilă a întrebat-o pe Ecaterina Andronescu dacă este oportun ca Primăria Focșani să mai aloce bani pentru catalogul electronic.

“Avem un proiect pe care am vrut să-l implementăm și anul trecut, dar avem așa o mică remarcă negativă și am spus stop, deși mi-a părut rău că am renunțat la el, dar nu vreau să renunț.  Vă cer opinie cu acest catalog electronic. Au venit niște oferte interesante prin catre se implementa o platformă și mi-ar fi plăcut foarte mult să implementăm la nivelul unităților de învățământ din municipiu, să achiziționăm această aplicație, care ne permite să achiziționăm și tabletele pentru fiecare cadru didactic cu internet gratuit pe cel puțin trei ani. Din nefericire, anumiți profesori, pe considerente strict politice, au găsit tot felul de chestiuni să blocheze, ba că se folosesc date cu caracter personal, ba au reclamat că îi punem la o muncă dublă. Voiam să vă întreb dacă considerați că este oportun să continuăm, pentru că știu că este un proiect al guvernului de a se introduce la modul general  catalogul electronic. Vreme să știm dacă mai este oportun ca noi, în anul bugetar 2019 să alocăm o sumă care nu este mică. Din calculele noastre este vorba de 1,8 milioane de lei pentru primul an, avem această sumă”, a întrebat Cristi Misăilă.

Răspunsul ministrului Ecaterina Andronescu a fost:

“Există un asemenea proiect, este în derulare, deci acest proiect îl vom face. Cheltuim toți banii europeni cu această destinație. Nu o să putem face față la tot ce ar trebui să facem în tot sistemul de învățământ. Dacă în fiecare clasă punem o tablă inteligentă sau un laptop sau o tabletă pentru fiecare elev și ne gândim că sunt 90.000 de clase și 9,2 milioane de elevi nu o să facem față. Lăsați-mă două săptămâni, să vedem ce putem noi acoperi și ce puteți dumneavoastră completa”, a spus Ecaterina Andronescu.


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a>

<!-- /96038750/Vrancea24/Billboard -->
<div id='div-gpt-ad-1674821856114-0' style='min-width: 300px; min-height: 90px;'>
 <script>
  googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1674821856114-0'); });
 </script>
</div></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentAutoritățile spun că nu mai este frig în școlile din județ
Articolul următorFOTO Angajații Primăriei Homocea au donat sânge