Ce plăți va face APIA după Paști

0
143
În perioada 8-28 aprilie, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a virat în conturile fermierilor români suma de 337,3 milioane de euro. Banii reprezintă subvențiile pe anul trecut, pe diverse categorii: plata unică pe suprafață, plata redistributivă, plata pentru tinerii fermieri și ajutorul național tranzitoriu. De aceste sume au beneficiat 725.252 de fermieri. În ceea ce privește viitorul apropiat, se vor autoriza la plată următoarele scheme/măsuri:
-Schema de plată pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu, pentru o suprafață de aproximativ 9, 04 milioane hectare iar perioada de începere a plăților estimată de APIA este de 10-12 mai și Măsura 13- zona defavorizată pentru care au fost depuse un număr de cereri în Campania 2015, circa 400 mii de cereri cu o valoare estimată de circa 230 milioane euro. 
”În continuare, la începutul lunii mai, vom face plata pe înverzire, aici este vorba 535 milioane de euro, iată aproximativ 32% din plafonul alocat. După aceea, tot în prima parte a lunii mai, vom face parte pentru Măsura 13 – zona defavorizată, unde vom plăti undeva la o sumă de 230 milioane de euro”, a declarat directorul general al APIA, Ioan Merca, în cadrul unei conferințe de presă.
În decursul lunii mai se vor autoriza și celelalte scheme de plată din cererea unică, astfel încât fermierii să aibă banii în conturi până la data limită 30 iunie 2016.