Ce ministere vor primi bani mai mulți la rectificare

0
421

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a prezentat situația finanțelor țării, proiectele de sprijinire a companiilor, rectificarea bugetară și măsurile de ordin fiscal necesare redresării economiei, afectate de criza coronavirusului (precum programul IMM Invest). Conform declarațiilor ministrului de Finanțe, transporturile sănătatea și educația sunt domenii care vor primi bani în plus la rectificarea bugetară. Iată, mai jos, o parte din afirmațiile ministrului de Finanțe.

  • Am alocat mai multe resurse pentru investiții. După 7 luni, suma este de 20 miliarde lei. Bugetul pentru Ministerul Transporturilor este unul record. La Sănătate ne vom uita dacă va fi nevoie de suplimentarea resurselor. Vom fi pregătiți să asigurăm resursele suplimentare. Transporturile, Sănătatea și Educația sunt sectoarele de la care PSD tăia în fiecare an.
  • Ministerul Muncii ale cel mai mare buget – are alocate sume suplimentare de peste 10 miliarde lei. Am spus că vom crește pensiile. Da, le vom crește. Punctul de pensie va avea cea mai mare creștere. PSD nu a mărit niciodată punctul de pensie cu această sumă. În acest context dificil, am reușit să creștem pensiile cu cea mai mare sumă cu care am putut. La Sănătate am alocat mai multe resurse. Au crescut cu aproximativ 45% sumele: echipamente medicale, sporuri.
  • Deficitul bugetar crește de la 6,7% la 8,6% din PIB. România a pornit cu un handicap, după ce anul trecut deficitul a fost de peste 4%, după dezmățul făcut de PSD.
  • Sperăm ca mâine, când Institutul Național de Statistică va anunța evoluția economiei în trimestrul al doilea, să avem o creștere economică mai mare decât a altor țări din Uniunea Europeană.
  • IMM Invest, cel mai de succes program din istorie. Ce le veți spune, domnule Ciolacu, celor 14.000 de companii care au luat resurse, au făcut rost de capital și bani de investiții, în jur de 13 miliarde lei? Ați vrut să opriți acest program.