luni, mai 27, 2024
AcasăActualitateCe îți face poliția dacă "lezezi onoarea" autorităților pe Facebook

Ce îți face poliția dacă „lezezi onoarea” autorităților pe Facebook

Telenovela din oraşul Odobeşti, unde poliţia din localitate a amendat cu suma de 600 de lei un tânăr pentru faptul că „îşi foloseşte conturile de Facebook pentru a înjura autorităţile”, a continuat şi vineri, cu un nou episod.

Cosmin Răzvan Bîrsan s-a ales dimineaţă cu o nouă amendă, tot de 600 de lei, dar în urma reclamaţiei făcute personal de primarul PSD Daniel Nicolaş, în condiţiile în care prima amendă a venit în urma plângerii formulate de Primărie.
“În perioada 5.07-22.09 2016, în diferite intervale orare, pe reţeaua de socializare Facebook, a proferat expresii jignitoare prin postarea unor poze pe contul Bîrsan Cosmin Răzvan şi pagina numită <<Democraţia a murit>> la adresa numitului Nicolaş Gheorghe Daniel, din oraşul Odobeşti, fapte de natură să lezeze demnitatea şi onoarea instituţiei primarului cât şi a însemnelor naţionale”, se arată în procesul verbal de amendă.

amendaTânărul spune că a depus la Parchet o plângere împotriva poliţiştilor, iar ambele amenzi vor fi contestate în instanţă.
“Am fost citat azi la Poliţia Oraşului Odobeşti, unde am primit o altă amendă, din cauză că am lezat onoarea şi demnitatea primarului. Consider că nu am greşit şi nu am încălcat legea atât de tare încât să primesc altă amendă. În loc să fiu citat la adresa din buletin, am fost citat la reşedinţa părinţilor mei. Mi-au speriat mama, a început să plângă, crezând că voi fi arestat. Poliţia Odobeşti a încălcat din nou legea şi voi contesta această amendă”, ne-a precizat tânărul.
Oamenii legii spun că amenda este legală şi a fost dată în conformitate cu legile care sancţionează faptele de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
„În urma unei plângeri înregistrate la Poliţia Oraşului Odobeşti şi a analizării materialului probator, un bărbat de 33 de ani a fost sancţionat conform Legii 61 din 1991″, a spus ag. pr. Lidia Braşoveanu, purtător de cuvânt IPJ Vrancea.
Primarul oraşului Odobeşti a confirmat pe contul său de Facebook că s-a plâns poliţiei de “justiţiarul” din oraş.
“Bunul simţ care mă caracterizează m-a oprit până acum sa aduc în discuţie faptele unui ,,justiţiar de facebook” care, în nemarginita-i obrăznicie, înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerea primarului a demarat o campanie de denigrare la adresa mea. Poate ca dacă se limita doar la asta nu as fi reacţionat, considerând ca nu merita sa ma cobor la nivelul lui, dar în contextul în care îşi permite sa numeasca „handicapati şi asistaţi sociali” 83% din populaţia oraşului Odobeşti, sa facă atacuri la persoana şi familie, sa folosească expresii care arata o educaţie deficitara, m-am hotărât sa iau masuri legale. Fără a ma victimiza, căci nu este genul meu, as vrea totuşi sa se ştie ca atacurile la persoana ale d-lui justiţiar mi-au periclitat viata socială, familială, trebuind sa răspund copiilor mei la întrebari cu privire la ce se întâmplă şi de ce acest om se poarta astfel. Eu am ales sa respect legea şi sa sesizez organele abilitate, pentru a apăra demnitatea şi onoarea instituţiei Primăria Odobeşti, instituţiei Primar şi a cetăţeanului Daniel Nicolas”, a postat pe Facebook primarul Nicolaş.

FOTO: Facebook


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu