Ce firme vor să demoleze blocul NATO din Focșani

0
360

Blocul G2 din Focşani din Cartierul Bahne, supranumit şi blocul NATO, urmează să fie demolat de  Primăria Focşani. La licitaţia organizată de municipalitate pentru demolare s-au înscris cinci firme sau asocieri de firme, care vor să pună mâna pe contractul de 1,3 milioane de lei. Printre acestea se află şi Sedeloil-Impex, condusă de Bebe Briazu (foto), societate care recent a obţinut un contract valoros pentru întreţinerea spaţiilor verzi în municipiul Focşani. Pentru a obţine contractul, Sedeloil s-a asociat cu o firmă din Ilfov, General Util Cons.  Celalate societăţi înscrise la licitaţie sunt SMZ IMPEX S.R.L. , BURSA RECYCLING, SC BITIONFOR CONSTRUCTII SRL, Macocrys Invest. Potrivit caietului de sarcini, vor fi executate următoarele categorii de lucrări: 1.Demolări şi desfaceri la învelitori din tablă pe acoperişuri tip şarpantă, 2.Desfaceri de uşi şi ferestre din lemn, 3.Desfacerea instalaţiilor, 4.Desfaceri de pardoseli din lemn, 5.Desfaceri din zidărie de cărămidă, 6.Demolarea planşeelor şi diafragmelor din beton armat, 7.Demolarea fundaţiilor din beton armat.

Blocul G2, construit în anul 1970, este compus din 103 apartamente cu o cameră. La începutul anilor 2000, imobilul a fost reabilitat complet de municipalitate, oferind condiţii foarte bune pentru beneficiari. Locuinţele au fost repartizate asistaţilor social, care timp de 18 ani nu au plătit nici un fel de utilităţi.

În schimb, aceştia au distrus tot, chiar şi uşile metalice le-au vândut la fie vechi. În primăvara anului trecut, Primăria Focşani i-a lăsat fără utilităţi pe beneficiari şi i-a evacuat, fiind făcute acte în instanţă pentru recuperarea datoriilor.