Ce face fosta mare handbalistă din Focșani, Simona Gogârlă

0
165

Fosta mare handbalistă născută în Focșani – Simona Silvia Gogârlă – a ales o carieră în antrenorat. Ajunsă la vârsta de 43 de ani, Simona Gogârlă are, deja, experiență în această meserie. Ea a antrenat, până acum, pe Rapid București, CSM Ploiești, HCM Râmnicu Vâlcea și SCM Craiova. De curând, Simona Gogârlă a pornit pe un drum nou, provocator, preluând o echipă foarte tânără, cu obiective mari. Ea a semnat un contract pe 4 ani cu ACS Transilvania Brașov, campioana națională la junioare 2, cu scopul de a forma o echipă competitivă de senioare. De menționat că Simona Gogârlă a adus-o la noua ei echipă și pe fiica sa, Alicia Maria, componentă de bază a naționalei U16. 

Simona Gogârlă a început handbalul la CSȘ Focșani. A ajuns imediat la marea echipă Oltchim Râmnicu Vâlcea și, de aici, la alte formații din țară și din străinătate: Krim Ljubljana, SD Itxako, Gyor ETO, Rulmentul Braşov şi Rapid Bucureşti. Ea a cucerit 5 titluri naţionale ale României, 4 Cupe ale României, 4 titluri naţionale ale Sloveniei şi 4 Cupe ale Sloveniei, un titlu naţional al Spaniei, două titluri naţionale ale Ungariei şi două Cupe ale Ungariei. Simona Gogârlă a jucat câte o finală de Liga Campionilor, Cupa EHF şi Cupa Cupelor. A cucerit titlul mondial de junioare în Brazilia în anul 1995 şi titlul de vicecampioană mondială de senioare în anul 2005, în Rusia, cu naţionala României, pentru care a evoluat în 93 de partide şi a marcat peste 450 de goluri. Simona Gogârlă a cucerit titlul de cea mai bună marcatoare a Campionatului European din anul 2000.

Ea s-a retras din activitatea de handbalistă în februarie 2011, pe când evolua la Rapid. Nu a avut parte de un meci de retragere, atunci, astfel că, în luna mai a.c., s-a organizat o asemenea partidă, cu scop umanitar. Meciul demonstrativ a avut loc la Râmnicu Vâlcea și a reunit foste mari handbaliste ale României, din anii 90 și după anul 2000.