Ce a descoperit un focșănean pe panoul cu procese verbale din primărie: documente expirate și date personale

0

Un tânăr focșănean cu spirit civic a ajuns la primărie să-și rezolve niște probleme personale. Și-a luat bon de ordine și, având ceva timp de pierdut/așteptat, s-a uitat pe panoul din holul instituției, burdușit cu hârtii: somații, procese verbale, informări, anunțuri etc, unele și de circa 3 ani!! Pe bună dreptate, el s-a arătat cel puțin nedumerit de această situație, întrebându-se care sunt, cu adevărat, rolul și rostul panoului ”cocoșat” de sute de hârtii.

”Am văzut multe somații, citații, anunțuri de vânzare prinse fără nicio noimă pe acel panou general. În timp, peste unele hârtii publicate s-au pus altele și tot așa, la infinit. Au rezultat mai multe straturi de hârtii oficiale. Curios din fire am tot răsfoit până când am ajuns la o concluzie. (…) Date cu caracter personal sunt la îndemâna oricui, fiind prezente atât pe procese verbale de sancționare contravențională întocmite de poliția națională, locală sau alte astfel de instituții cât și pe somațiile diferitelor cabinete de executori!
Aşa cum se poate vedea, unele acte sunt din 2015!!!! Chiar nu mai dă nimeni cu „mătura” pe acest insectar al documentelor oficiale al căror scop este „decedat” de prea mult timp? Dacă au termen nelimitat de păstrare, rămân nemulțumit de așezarea lor fără nicio noimă, fără a se organiza 3-4 categorii principale, astfel încât cei vizați de publicare să le poată găsi cu uşurință! Dacă termenele de păstrare sunt depăşite, mă declar nemulțumit total de activitatea responsabilului acestui panou supranumit de mine „insectarul hârtiilor oficiale”!
În ceea ce privește totala expunere a datelor cu caracter personal, sunt autorități care pot clarifica inadvertențele, dacă există!”, a scris, pe blogul personal, Valerică Crintea.