Câți copaci vor fi tăiați în Focșani pe cele șapte străzi care au intrat în programul de reabilitare

0
403

Zilele trecute aminteam că, în urma săpăturilor începute la strada Magheru, prima din lotul de șapte care au intrat în programul de reabilitare, un tei aflat în vecinătatea unui bloc a fost mutilat de muncitori, fiindu-i tăiate o parte din rădăcini.

Locatarii blocului s-au revoltat pe această situație, mai ales că acel copac a fost plantat de ei la începutul anilor 1990 și a crescut sănătos și viguros. Primarul Cristi Misăilă este însă de altă părere și propune tăierea copacului, care ar reprezenta un pericol.

„Când s-a făcut săpătura, s-a constatat că o parte din rădăcini au fost puțin afectate. Dar, culmea, acel copac a crescut pe un strat de pământ de 20-25 cm. Sub acel strat există o placă de beton veche, iar pomul și-a făcut loc acolo. Specialiștii ne-au spus că acești pomi prezintă un grad de pericol în caz de furtună. Mai ales acum, dacă s-a făcut și acea săpătură, stabilitatea lor a fost afectată”, a spus primarul Cristi Misăilă în cadrul unui interviu la o televiziune locală.

Edilul spune că pe străzile Popa Șapcă, George Coșbuc, Ghinea Dorinel, Gheorghe Magheru, Dornișoarei, Fundătura Dornișoarei și Teiului vor fi tăiați mai mulți copaci și vor fi plantați alții în loc. Deja copacii care vor fi tăiați au fost marcați.

„Există varianta, prin proiect, să tăiem 31 de arbori și să plantăm 90, de trei ori mai mult. Sunt unii cetățeni, unii funcționari de la ONG-uri care fac tam-tam. În momentul în care noi reabilităm străzile, nu facem altceva decât să respectăm legea, cu acordul Agenției de Protecție a Mediului și cu autorizațiile de la Ocolul Silvic Focșani”, a mai spus Misăilă.