Câți candidați din Vrancea s-au înscris la examenul de Bacalaureat

0

Inspectoratul Școlar Vrancea a centralizat candidații înscriși pentru examenul de Bacalaureat 2017-2018. Numărul înscrișilor este de 2.382, o cifră care la prima vedere este mai mare decât anul trecut, dar care sigur nu va rămâne așa, întrucât până la vară, când se va încheia anul școlar și se vor încheia situațiile în cataloage, vor fi și candidați care nu vor intra în Bacalaureat din cauza corigențelor sau pentru că nu vor trece clasa. În această cifră sunt incluşi şi candidaţii care provin din anii anteriori.

Prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2018 începe luni, 12 februarie 2018, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A).

Proba va continua în data de 13 februarie și va fi urmată de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (14 – 15 februarie). În zilele de 16, 19 și 20 februarie este programată evaluarea competențelor digitale (proba D), iar în perioada 21-22 februarie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C).

Prima probă scrisă – Limba si literatura română – Ea) – va avea loc luni, 25 iunie. Proba la Limba si literatura maternă – Eb) este programată marți, 26 iunie, iar proba Ec) – proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima probă scrisă – la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – se va desfășura joi, 28 iunie.

Afișarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (până la ora 12:00) și e urmată de depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00). Între 5 și 8 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.