sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăStiri InterneCâți bani au cheltuit președinții CSM din fondul aflat la discreția lor

Câți bani au cheltuit președinții CSM din fondul aflat la discreția lor

Începând din 2016, președintele CSM are la dispoziție un „fond al președintelui”, pentru a ajuta angajații instituției, dar și pe cei de la Inspecția Judiciară, de la Institutul Național al Magistraturii, de la Școala Națională de Grefieri și alte categorii din sistemul judiciar sau din afara lui. Aprobarea plăților se face de către președintele CSM, pe baza unui aviz din partea Secretariatului instituției și după ce solicitanții depun acte doveditoare.

În prezent, CSM este condus de judecătorul Daniel Grădinaru. Potrivit datelor publicate de CSM, de la începutul mandatului de la începutul anului până în 31 iunie 2023, Grădinaru a plătit 21.000 de lei din fondul aflat la dispoziția președintelui.

Anul trecut, din mai până în decembrie, instituția a fost condusă de judecătorul Marian Budă. El a cheltuit în perioada mai 2022 – decembrie 2022 nu mai puțin de 192.000 de lei pe astfel de ajutoare sau recompense.

În 2021, perioada ianuarie – noiembrie, când președinte interimar a fost Bogdan Mateescu, au fost cheltuiți 64.000 de lei din fondul președintelui. Alți 46.000 de lei au fost folosiți de același judecător în perioada când a condus CSM ca interimar, din ianuarie 2021 până în mai 2022.

Articolul complet îl găsiți pe PRESShub.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu