Cât au recuperat finanțiștii din creanțele bugetare

0

În primele 9 luni ale anului 2017, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vrancea a recuperat creanţe bugetare în sumă de 58,27 milioane lei prin executare silită. Suma recuperată provine în principal din popriri conturi bancare 25,98 milioane lei (45%), popriri ale sumelor datorate de terţi, 4,71 milioane lei, şi valorificarea bunurilor mobile şi imobile sechestrate.
Pentru recuperarea creantelor datorate bugetului general consolidat, executorii fiscali din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Vrancea au aplicat următoarele măsuri de executare silită: comunicarea unui număr de 32.251 somaţii de plată în sumă de 136,08 milioane lei, emiterea unui număr de 13.914 popriri conturi bancare pentru creanţe fiscale în valoare de 67,46 milioane lei şi 3.158 popriri venituri terţi în valoare de 30,19 milioane lei, aplicarea unui număr de 111 sechestre bunuri mobile şi imobile pentru o valoare a creanţelor de 10,9 milioane lei.
Executorii fiscali din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Vrancea vor continua procedurile de executare silită prevăzute de Codul de procedură fiscală pentru recuperarea creantelor fiscale datorate de contribuabilii care nu işi plătesc de bunăvoie obligaţiile fiscale. (Compartimentul Comunicare al AJFP Vrancea)